Mängu käik:

Avakolmandik möödus üsna sündmustevaeselt. Skoor avamata. Pealevisked viigis 7-7, karistusminuteid kogus Rootsi enam 6-2. Slovakkia arvulise ülekaalu realiseerimisega hakkama ei saanud.

Teise kolmandiku keskel suutis Slovakkia lõpuks arvulise ülekaalu tulemuseks vormida. Kui mängitud oli 7.34 avas skoori Marian Gaborik. Rootslased said kahe minutilise karistuse kuna korraga oli liiga palju mehi jääl. Vaid 37 sekundit avaväravast hiljem lisas teise tabamuse Andrej Sekera.

Rootslased tulid aga üsna kiirelt mängu tagasi ja üheks "süüdlaseks" oli selles vanameister Peter Forsberg. Kõigepealt andis Forsberg väravasöödu Patric Hornqvist´ile (13.49). Teise tabamuse juures, mis läks kirja Henrik Zetterberg´ile (14.26), oli Forsberg segaduste tekitaja vastaste väravaesisel.

Rootsi suurimaks murelapseks on aga karistusminutid. Teise kolmandiku viimasel minutil realiseerisid slovakid veelkorra arvulise ülekaalu, minnes taas juhtima. Värava autoriks Pavol Demitra.

Pealevisked teisel kolmandikul Rootsi kasuks 12-4! Slovakkia suutis nelja pealeviskega välja võluda kolm väravat...

Kolmandal kolmandikul hakati väravaid viskama kümnendal minutil. Kõigepealt viis Tomaš Kopecky Slovakkia ette 4:2, ent Daniel Alfredsson viskas 38 sekundit hiljem värava tagasi. Rohkemaks aga rootslased suutselised polnud ja Torino olümpiavõitjad on mängust väljas.

Pealevisked kohtumises Rootsi kasuks 29-14, karistusminutid 10-6.

----------------------------------------------------------

Koha poolfinaalis on taganud endale Kanada koondis, kes võitis 7:3 Venemaad, USA, kes võitis 2:0 Šveitsi, ja Soome, olles 2:0 üle Tšehhist.

Veerandfinaalid:

22.00 USA - Šveits 2:0
02.30 Venemaa - Kanada 3:7
05.00 Soome - Tšehhi 2:0
07.00 Rootsi - Slovakkia 3:4