·• Tiit, mis on olulisemad muudatused-uuendused järgmisel hooajal murdmaasuusatamise võistluskalendris?

Rõhu­tan, et lõplik­ke ot­su­seid se­ni veel po­le. Küll aga on ole­mas ka­lend­ri­ko­mi­tee ehk nõuand­va or­ga­ni et­te­pa­ne­kud FIS-i nõuko­gu­le, mis ko­gu­neb juu­nis olümpia­lin­nas Van­cou­ve­ris ning peaks ko­mi­tee väl­ja­pa­ku­tu suu­re tõen­äo­su­se­ga heaks kiit­ma.

Olu­li­sim muu­da­tus on sp­rin­di B-fi­naa­li­dest loo­bu­mi­ne ko­he järg­mi­se hooa­ja MK-sar­ja al­gu­sest. Te­leeks­per­did soo­vi­ta­vad ka­su­ta­da tek­ki­vat va­ba ae­ga võit­ja­te esit­le­mi­seks ja kii­rin­terv­juu­deks.

Uuen­dus teeb sp­rin­divõist­lus­te kul­ge­mi­se ter­vik­li­ku­maks. 7. ku­ni 12. koht, mis se­ni ja­ga­ti väl­ja B-fi­naa­lis, ei jää ju nüüdki väl­ja and­ma­ta.

Uuen­dus vä­lis­tab näi­teks ka sport­las­te tak­ti­kamän­gud pool­fi­naa­lis - on sa­ge­li juh­tu­nud, et need, kes nä­gid en­dal A-fi­naa­li pürgi­mi­sel vä­ga vä­he võima­lu­si, hak­ka­sid jõudu hoid­ma B-fi­naa­liks ning kon­ku­rents kan­na­tas.

MK-sar­jas po­le uuen­du­se ka­su­tu­se­levõtu­ga prob­lee­me, küll võib neid tek­ki­da aga Van­cou­ve­ri olümpial, mil­le prog­ramm po­le FIS-i kont­rol­li all.

•• Kalendrikomitee otsustas, et Otepää MK-etapp peetakse 2010. aasta 16. ja 17. jaanuaril ning sama programmiga nagu viimastel aastatel, aga mida veel kuulsid?

Üks olu­li­ne ot­sus puu­du­tab mit­mep­äe­vasõite, nii Tour de Skid kui ka MK-sar­ja hooa­ja lõpe­ta­vat mi­ni­tuu­ri Fa­lu­nis - tuu­ri eri etap­pi­del ko­gu­tud MK-punk­ti­de saa­mi­seks ei pea sport­la­ne enam mit­mep­äe­va-sõitu tin­gi­ma­ta lõpe­ta­ma.

·• Mis uuendused alles ametnike mõtetes küpsevad?

Kõige hu­vi­ta­vam idee on seo­tud mit­mep­äe­vasõidu MM-iga, mis tek­kis aru­te­lu­dest sport­las­te­ga.

Ka­lend­ri­ko­mi­tee soov on ha­ka­ta tiit­livõist­lus­te va­heaas­ta­tel kor­ral­da­ma ka­hek­sast eta­pist koos­ne­vat jõup­roo­vi, mis oleks Tour de Ski koo­pia ning kan­naks MM-i nime.

Esi­me­ne võima­lus sel­leks ava­neks 2012. aas­tal. Kui ideest as­ja saab, ava­neks ka Ees­til võima­lus taot­le­da MM-i.