Jaanus Teppani blogisissekanne Delfi keskkonnas:

Teadmine, et Kaspar Kokk peab Vancouveri olümpiamängudel vahele jätma 15 kilomeetri vabadistantsi lubatust kõrgema hemoglobiininäidu tõttu, mõjus Kasparile endale  kindlasti paraja hoobina. Suhtlesin temaga eile sms-i teel ja mõistagi oli ta löödud, et peab olümpiamängude avastardist loobuma.

Kahju, sest 15 kilomeetrit oleks olnud hea võimalus enese „lahti sõitmiseks" ning aklimatiseerumise kergendamiseks. Nüüd tuleb ennast vormis hoida üksinda treenides ning ega see kerge ülesanne ole. Tugev võistluspingutus jääb nüüd tegemata.

Psühholoogilises mõttes läheb Kasparil nüüd olümpiamängudel kindlasti raskemaks. Organismi saamine võistlusvalmidusse on nüüd endisest raskem, muuhulgas ka selle pärast, et startide vahe tuleb liiga suur. Kaspari viimane võistlus oli Kõrvemaa maraton ning sellest on juba omajagu aega kulunud.

Seletus Koka hemoglobiininäidu tõusmisele 17 peale lubatud 16,9 asemel, on lihtne:  olümpiaks valmistumiseks kasutasime Otepää Alpimaja, kus hemoglobiini tase hakkas tõusma. Kaspar on ka siiamaani olnud ka varem hemoglobiininäitude osas piiri peal, aga siiamaani pole ta otseselt seda kordagi ületanud. Hemoglobiininäidu tõusule aitab kaasa ka pikk reis ja intensiivne treening, mis viib organismist välja palju vedelikku. Mõistlik olnuks, kui meie omad arstid oleksid Kasparit enne FIS-i testi minekut kontrollinud. Aga ta oleks pidanud ka ise hoolikam olema ja pärast trenne rohkem jooma.

Homme on kuuldavasti uus vereproov ja selleks ajaks tuleks hemoglobiininäit saada tagasi normaalseks.