Venemaa meedia teatel kukkus Aleksandrovskaja Moskvas aknast alla ning suri sündmuskohal. Uudisteagentuuri TASS andmetel on uurijad veel selgitamas välja traagilise sündmuse kõiki asjaolusid, ent võimud kahtlustavad enesetappu.

Venemaa päritolu Aleksandrovskaja sai 2016. aastal Austraalia kodakondsuse ning hakkas esindama Austraaliat. Koos kaaslase Harley Windsoriga (23) tulid nad 2017. aastal juunioride maailmameistriks ning kahel korral Austraalia meistriteks. 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamängudel said nad 18. koha.

Aleksandrovskaja ja Windsor jõudsid võistelda ka Eestis. Nad triumfeerisid 2016. aastal Tallinnas toimunud juunioride GP-l ning hooaeg hiljem Tallinn Trophyl. Varalahkunud Aleksandrovskaja lõpetas särava, kuid lühikeseks jäänud karjääri tänavu veebruaris tervislikel põhjustel.

"Sõnadega pole võimalik kirjeldada seda, mida hetkel tunnen. Olen murest murest Katja ootamatu lahkumise tõttu. Ma ei unusta kunagi, mida koos saavutasime ning hoian seda alati endaga südames," kirjutas sotsiaalmeedias Windsor. "Selliseks uudiseks pole kunagi võimalik valmis olla. Puhka rahus, Katja."