Kärp käis pärast õnnetust uuringutel, ent toonane röntgenipilt katkisi luid ei tuvastanud ja 24-aastane suusamees jätkas olümpiaks valmistumist, kirjutab Eesti Päevaleht. Paraku ei jätnud kord tagasi tõmbunud, aga siis jälle võimendunud valu Kärpi kordagi maha, andes veel tugevasti tunda ka 24. veebruaril olümpia teatesõidus ja neli päeva hiljem 50 km distantsil.

Stardib ka Lahti-etapil

„Doktor Tein kompis mu rindkeret ja ütles, et esialgne diagnoos ei pea paika," selgitas Kärp. „Ta saatis mu ultrahelisse, kus tuvastati ülalt teise ja kolmanda parempoolse roide juures imelikud moodustised - tegu oli roiete kinnikasvamisprotsessiga."

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver nentis, et kui ta saanuks Kärpi vaevanud probleemi tõsidusest õigel ajal teada, poleks ta hakanud suusatajat mingil juhul olümpiastartidega piitsutama.

„Doktor Tein märkis, et nüüd pole aga Algol enam midagi hoida ja ta võib hooaega jätkata, kuigi valud pole siiani taandunud," tõdes Alaver eile pärastlõunal, olles teel täna-homme peetavale Lahti MK-etapile.

Lisaks Kärbile on tänasel Lahti 15 + 15 km suusavahetusega sõidus eestlastest stardis ka Andrus Veerpalu ja Eeri Vahtra. Võistlus algab kell 14:45.