"Õhtu linna peal lõppes sellega, et tulin mitme lähedase sõbraga koju. Pidu oli jõudnud hommikutundideni. Vaid mina ja teine reisija olime üleval, kui otsustasime minna autoga sõitma. Meil polnud mingeid plaane, kuhu sõita," rääkis Northug Norra tabloidile Verdens Gang.

"Olin nii purjus, et ei suutnud õigeid valikuid teha."

"Istusime autosse ning ei möödunud sadat meetritki, kui sõitsime juba liiga kiiresti. Läksime suurele teele ning siis käis pauk."

Õnnetusjärgne paanika

Northug ei osanud öelda, kui kiiresti ta võis õnnetuse hetkel sõita. Avarii järel valdas teda ja tema 23-aastast sõpra paanika. Mehed küsisid üksteiselt, kas kõik on korras. Seejärel hakkas Northug paaniliselt sündmuskohalt põgenema. Ent sõber jäi autosse.

"Olime mõlemad šokis. Olime terved ja tõdesime, et meil vedas. Kui tulin autost välja, andis ta mulle selge käsu põgeneda. Seda ma mäletan. Ent põgenemine oli siiski mu oma valik."

Northug läks koju ning möödus vaid mõni minut, kui ukse taga oli politsei. Kahekordne olümpiavõitja viidi esmalt haiglasse ülevaatusele ning seejärel politseijaoskonda magama. Üles äratati ta veel pühapäeval, mil algas ülekuulamine.

Pettunud iseendas

"Siis tajusin, mis oli juhtunud. Tajusin, et asetasin kaasreisija, iseenda ning teised liiklejad ohtu. Olin väga pettunud selles, mida olin teinud."

VG andmetel oli Northug intervjuu ajal korduvalt nutma puhkemas. Eriti raskeks osutus norralasele aga juhtunu selgitamine vanematele.

28-aastast Northugi võib oodata ees kuni kahe kuu pikkune vanglakaristus ning mitmed tema sponsorid - teiste seas kauplustekett Coop ja autotootja Audi - on kaalumas koostöö lõpetamist.