Kõik jäi vaikseks, kui Ilta-Sanomate reporter küsis Saarinenilt telefonis kommentaari Skofterudi kohta. "Huhhuh, väga šokeeriv. See on šokeeriv lugu," ütles vaid aasta Skofterudist noorem Saarinen lõpuks ennast kogudes.

"Ta oli alati nii sotsiaalne ja lahke, väga särav isiksus/.../Temaga sai alati hästi kontakti," rääkis Saarinen. Samuti mäletas Soome suustaja selgelt naiste omavahelist viimast kohtumist tänavu veebruaris.

Vibeke Skofterud oma tüdruksõbraga:

"Ma treenisin olümpiakülas, kui kuulsin tuttavat heli," meenutas Saarinen ja lisas, et Vibeke tuli temaga juttu rääkima. "Mul oli veel hea meel, et ta oli endale pärast tipp-sporti leidnud tähendusrikka tegevuse. Ta oli Discovery TV-s ekspert ja ma sain aru, et ta oli kiiresti tõusnud oma teadmiste tõttu hinnatud eksperdi staatusesse," rääkis Saarinen.

Soomlanna jälgis samuti Skofterudi Instagramis, seega teadis viimase veehobist.

Blir aldri for voksen til å leke 🏝🌊🎈 @autosnotodden @shadesofnorway

A post shared by Vibeke Skofterud (@vibekeskofterud) on Sep 3, 2017 at 4:48am PDT

Kurb uudis raputas samuti soomlannast suusatajat Riitta-Liisa Roponeni, kes oli Skofterudiga ühevanune. "Vibeke oli sõbralik ja meeldiv inimene. Tragöödia puudutas mind väga sügavalt," rääkis leinav Roponen.

Norra murdmaasuusataja Vibeke Skofterud (38) läks laupäeva öösel Norras skuutriga sõitma, kuid jäi kadunuks. Kohalik politsei leidis pühapäeval Skofterudi surnukeha.

Kohaliku politsei teatel hukkus Skofterud skuutriõnnetuses. Politsei leidis skuutri õnnetuspaigast.

"Vibeke Skofterud oli suurepärane murdmaasuusataja, ta oli alati heas tujus ja nautis kõike rõõmuga," rääkis Skofterudist Norra telekanali NRK kommentaator Jann Post. "Juba noorest east saadik andis ta murdmaasuusatamisele palju juurde. Skofterud oli väga talendikas sportlane, kes lõi spordis kiirelt läbi."

2010. aasta Vancouveri taliolümpiamängudel tuli Skofterud teatesõidus olümpiavõitjaks. Aastatel 2005 ja 2011 tuli ta koos Norra koondisega teatesõidus maailmameistriks.

Skofterud võistles pikalt ka koos Kristina Šmigun-Vähiga. Koos oldi tippkonkurentsis ka mitmetel tiitlivõistlustel.