"Sain elektriarveid tasuda ettevõtte kontolt, varem pidin neid oma rahakotist maksma. Hea on 43-aastaselt mõista, kuidas ettevõtet juhtida. Paganama tore," sõnas Palander naerdes.

"Varem läks peaaegu kogu raha uutesse investeeringutesse. Nüüd investeerisime vaid vanasse tühja peahoonesse enda elamisse," lausus Palander, kiites samas oma abikaasat Riina-Maijat, kes soovitas majutusasutuse uksed avada kohe hiliskevadel.

"Kevadel olin kindel, et keegi siia ei tule. Daamil oli aga õigus. Rahvast käis korralikult, kuigi me ei teinud enne avamist isegi reklaami," sõnas soomlane.

Eesti põhjarannikul asuvas Ontika mõisas on külalistele kasutamiseks 17 tuba. Kui varasematel aastatel on enamus külalistest tulnud Soomest, siis nüüd käis palju eestlasi, leedulasi, lätlasi ja sakslasi.

"Mõistagi pidime natuke hindu alandama," tunnistab Palander.

Kui Riina-Maija läks suvehooaja algul mõneks päevaks Soome, oli reserveeritud vaid kuuendik mõisast ehk kolm tuba.

"Mul pidi seega olema üsna lihtne töö. Pärast naise lahkumist hakkasid aga Booking.com-i kaudu broneeringud tulema. Peaaegu kõik toad olid broneeritud," meenutas Palander üht väga tihedat perioodi. "Kord, kui olin vastuvõtus inimesi sisse registreerimas, tahtis üks seltskond minna baari. Pidin neile ütlema, et võtke baarist joogid ja kirjutage need üles."

Lisaks klientidele pidi mäesuusakuulsus nendel päevadel hoolitsema laste ja naise hobuste eest.

1999. aastal slaalomi maailmameistriks kroonitud Palander osales eduka sportlaskarjääri jooksul 180 MK-etapil ja jõudis poodiumile 30 korral, millest 14 korda kõige kõrgemale astmele.