Kümme päeva kestnud olümpiamängud on soomlastele toonud seni vaid ühe hõbeda ja sedagi lumelaua half-pipe sõidust, vahendab sport.err.ee

„Olümpiafiasko," allkirjastas Soome suurim tabloid Ilta-Sanomat oma nädalavahetuse numbri esikaane. Ilta-Sanomatel oli pahameeleks ka põhjust. Suure mäe hüpetel jäi parima soomlase osaks Harri Olli 18. koht ning meeste suusavahetusega sõidus ei jõudnud finišisse ükski põhjanaaber.

Turu Sanomat leidis aga arvamusrubriigis, et Soome on Vancouveri olümpiamängudel kaotanud oma näo talispordi juhtriigina. „Isegi katastroofist on siin palju kõnelda," kirjutas kohalik kolumnist.

Sealne meedia võttis ette ka taliolümpiamängude ajaloo ning tuletas meelde, et Soome senised „kõige hullemad" talimängud toimusid 1932. aastal Lake Placidis, kust koondis lahkus „kõigest" kolme medaliga.

Olümpiaeelsed prognoosid lubasid Soomele Vancouverist 12 medalit. „Seitse päeva on jäänud, et Lake Placidi saavutuseni küündida, aga perspektiiv ei näi hea," kirjutas Aamulehti sarkastiliselt.

Iseäranis rängalt on pressi käest sarjata saanud olümpial väga tagasihoidlikult esinenud Soome suusahüppajad.

„Alati võib loota sellele, et suusahüppetreenerid võivad end kriitika eest Mehhikosse ära peita. Austraaliasse minna ei tasu, neil on ju medaleid rohkem kui meil," kirjutas Ilta-Sanomat.