Kolmandat taliolümpiat järjest oli Eesti kinnitanud sellega kanda medaliriikide seas. Medalivõiduga lõppenud finiši järel tuli rahvusvahelises pressitsoonis sportlast õnnitlema ka vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Täpseid turvareegleid järgivad korraldajad ei lubanud esialgu sinna EOK presidenti Mart Siimanni ja asepresidenti Neinar Seli. Lõpuks siiski halastati.

"Tulin siia võitma ja tahtsin võita, kuid olen väga rahul ka hõbemedaliga," rõõmustas särav sportlanna. Šmigun-Vähi sõnul oli ta enne võistlust väga närvis, kuid õnneks tekkis see närvilisus alles stardihommikul. Võistluspaika sammus suusataja äärmiselt keskendunult ning juba see andis tunnistust suure sportlase võimalikust tagasipöördumisest tippu.

"Viimased kaks päeva oli Kristinal vaid puhas keskendumine," lausus ka tiimi mänedžer Kristjan-Thor Vähi.

"Tahan tänada kõiki ja kõike, suusaliitu, olümpiakomiteed, sponsoreid, perekonda, kogu rahvast - tänu teile õnnestus mul hullumeelse ideega tagasi tulla," jagas Šmigun-Vähi oma abilistele kiitust.

Kalla vastu ei olnud tal enda sõnul mingit rohtu. "Vähemalt mitte sellist, mida võtta tohiks."

Torino mängude kangelanna sõnas, et võibolla on see tema viimane olümpia. "Olen sellises vanuses, et võibolla ei lähe ma enam kunagi olümpiale. Sellepärast tahan siin mängudel endast kõik anda."

Minnes Whistleri staadionil lilletseremooniale, ütles Kristina, et suurima kingituse medalivõidu puhul teeb ta õhtul endale ise: "Täna õhtul saan lõpuks ise last vannitada."