Sloveenia suusaliit on määranud neljale suusaametnikule tegutsemiskeelud, kuna uurimise käigus selgus, et nad rikkusid võistluste tulemusi. Võistlus kuulus Sotši taliolümpia kvalifikatsioonivõistluste hulka ning seal lõi kaasa ka Mae, teenides just seal vajaliku tulemuse olümpiamängudel mäesuusatamises kaasalöömiseks.

Mae osalemine sai võimalikuks ROKi reeglite tõttu, mis lubab riikidel, kelle suusatajad ei kuulu 500 maailma parima sekka, panna välja ühe mees- ja ühe naissuusataja, kui nad suudavad viiel võistlusel punktisumma alla 140 saada.

Mae pääses osalema tänu ühele nädalavahetusele Sloveenias, kus ta tervelt neljal võistlusel vajaliku punktipiiri ületas - 131,15, 137,95, 108,45 ja 115,79. Seejuures oli üks võistlustest juunioride vanuseklassis, kus 35-aastane Mae oli teistes 14 aastat vanem.

Varasemalt polnud Mae kordagi kvalifikatsiooni-tulemust kätte saanud - tema isiklik rekord oli 157,30. Tihti kujunes punktiskooriks üle 200, 2013. aastal Rootsis toimunud võistlusel lausa 337,50.

Sloveenia suusaliidu uurimine selgitas välja, et ühe võistluse tulemused olid selgelt rikutud. Nii näiteks sai võistlustel kirja aja suusataja, kes seal ei osalenudki. Ta sai neljanda koha! Teine võistleja, kes kukkus, ületas aga finišijoone paremuselt teise tulemusega.

Üks ametnikest, kes keelu sai, oli Sloveenia mäesuusajuht Vlado Makuc.

Seni pole aga ühtegi kindlat fakti, et Mae või mõni teine suusataja oleks ebaõigete tulemuste osas teadlik olnud.

Mae osales Sotšis isa nime all Vanakorn ning sai naiste suurslaalomis 67. koha, kaotades võitjale rohkem kui minutiga.