Luitz tegi austerlasest favoriidile Marcel Hirscherile silmad ette ja võitis 2. detsembril karjääri esimese MK-etapi, kuid rahvusvaheline suusaliit (FIS) määras talle hiljem disklahvi, sest 26-aastane sakslane oli pildile jäänud hapniku inhaleerimisega sportlastele mõeldud puhkealal.

Hapniku kasutamine pole maailma antidopinguorganisatsiooni WADA reeglitega keelatud, kuid FIS on sellised võtted keelustanud võistluste ajal. Sel reedel tegi CAS otsuse Luitzi kasuks ning käksis FIS-il taastada tema medali, punktid ja auhinnaraha.

"See pole suusaliidu seiskohast hea. Neil on väga selged reeglid, see asi pesti lihtsalt puhtaks," põrutas Rootsi telekanalis SVT sealne mäesuusalegend Pernilla Wiberg. 48-aastane kahekordne olümpiavõitja ja viiekordne maailmameister on kohtunud juba ka FIS-i peasekretäri Sarah Lewisega, kes polevat CAS-i otsuse üle sugugi õnnelik.

"Sotsiaalmeedias on inimesed lõhestunud. Stefan saab palju toetusavaldusi, kuid teine pool, kelle hulka ka mina kuulun, peab seda kohutavaks. See võib viia selleni, et kõik hakkavad enne starti hapnikku kasutama. See pole õige," leidis Wiberg.