ARD ajakirjanik, tuntud dopinguajakirjanik Hajo Seppelt avaldas pühapäeva hommikul sotsiaalmeedias, et pühapäeva õhtul võib selguda uus nimi, esimene Saksamaa sportlane, kes on seotud arsti Mark Schmidti dopinguvõrgustikuga.

Pühapäeva õhtul avaldas ARD artikli, kus kirjutati, et Saksamaa meeskiiruisutajale vahendati verd ja seda isegi PyeongChangi taliolümpia ajal. ARD andmetel kinnitavad mitmed allikad seda.

ARD võttis telefonitsi ühendust sportlase endaga, kuid mees ei soovinud olukorda lähemalt kommenteerida. Saksamaa ringhäälingu teatel on sportlase nimi teada nii Müncheni prokuratuurile kui Saksamaa Antidopinguorganisatsioonile (NADA), kuid käimasoleva uurimise tõttu ei soovita midagi avalikustada.

Sel kolmapäeval Münchenis toimunud pressikonverentsil avaldasid kohalikud võimud, et dopingulabori klientide hulka kuulus vähemalt 21 sportlast kaheksast Euroopa riigist. "Märkimisväärne osa sportlastest olid profijalgratturid," rääkis prokuratuuri dopinguosakonna juhataja Kai Gräber Saksamaa meediale.

Seni on teada üheksa sportlase nimed (kolm Eestist), kes on olnud juba aastaid Erfurti dopingulabori kliendid.