Eilses kvalifikatsioonis Poola mägikotkastel osaleda ei lubatud, sest hommikul selgus, et Klemens Muranka koroonaproov on positiivne. Õhtul tulnud kordusproovi tulemus oli aga negatiivne.

Poola suusaliidu ja FIS-i vahel läks seejärel vaidluseks. Poolakad nõudsid, et kõik nende seitse suusahüppajat lastaks ikkagi lõppvõistlusele. Lõpuks jõuti kompromissini - kui kolmas proov on ka negatiivne, lubatakse poolakad täna õhtul tornist alla. Nii läkski.

Et kvalifikatsiooni tulemused tühistati, tuli Oberstdorfi etapil muuta ka formaati. Nelja hüppemäe turneel peetakse esimene voor väljalangemissüsteemis. Kvalifikatsiooni võitja läheb vastamisi 50. koha saanud sportlasega jne. Kumb paarist parema tulemuse teeb, pääseb teise vooru.

Täna pääsevad kvalifikatsiooni 50 parema asemel võistlema kõik nelja hüppemäe turneel osalevat 62 suusahüppajat, mees-mehe vastu võistlemist erandina ei toimu. Teise vooru pääsevad 30 paremat.

Ainus nelja hüppemäe turneel osalev eestlane Artti Aigro näitas kvalifikatsioonis 15. tulemust. Tema vastane esimeses voorus oleks pidanud olema kvalifikatsioonis 36. koha saanud Austria suusahüppaja Thomas Lackner.

Tänane võistlus algab Eesti aja järgi 17.30.