Ulrich Wehlingu sõnul on Otepää ja Tehvandi Spordikeskuse pakutavad võimalused suusahüppajate ja kahevõistlejate tippürituste läbiviimiseks väga head. Selle kinnituseks on FIS andnud Eestile kahevõistluse ja suushüpete kontinentaalsarja võistluste korraldamise õigused  juba

eelolevaks talveks.

Suusahüpete koordinaator Horst Tielmann lisas, et murdmaasuusatamise Otepää MK-etapi laitmatu korraldus annab kindlustunde, et ka kahevõistluse ja suusahüpete võistlused saavad Tehvandi Spordikeskuses läbi viidud samal tasemel.

Maailma paremikku kuuluvad suusahüppajad näitavad Tehvandil oma oskusi 19.-20. detsembril käesoleval aastal ja kahevõistlejad selgitavaid parimad 9. ja 10. jaanuaril 2010.

Eesti Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete juhataja Roomet Pikkori sõnul on kontinentaalsarja võistluste läbiviimine eelduseks  sellele, et tulevikus võime võõrustada näiteks kahevõistluse MK etappi. "Kindlasti on see meile suureks väljakutseks, sest sellisel tasemel kahevõistluse võistlused
toimusid viimati  Eestis 1998. aastal ning sellisel tasemel suusahüpete võistlused toimuvad Eestis esmakordselt. Esmaseks ülesandeks ongi rahvusvahelise tasemega kohtunike koolitamine, et kodused tippvõistlused saaks peetud maksimaalselt heal tasemel" lisas Pikkor.

2011 aastal toimuvad Otepääl juunioride ja U23 maailmameistrivõistlused ja juba aastal 2012 aastal võib Ulrich Wehlingu sõnul näha Otepääl suusakahevõistluse MK-etappi.