"Minus valitsevad siin olles kahetised tunded, kuid see on siiski keskkond, kus mulle meeldib olla. Olen suusahüpetega tegelenud 6. eluaastast peale. See on niivõrd imeline spordiala, mille juurde tahan kunagi naasta. Isegi täna tahtsin ma nii väga uuesti hüpata," rääkis Fairall.

Ameeriklane mäletab tänaseni traagilise kukkumise igat hetke. Enne saatuslikku õnnetust elas ta praktiliselt samasuguse kukkumise üle treeninghüppel.

"Hetkel, kui ma maad puudutasin, ma lihtsalt kangestusin. Ma justkui teadsin, et ma kukun. Üritasin kukkumise vastu võidelda, aga kahjuks tõmbas raadius mind endaga kaasa ning ma tabasin maad päris kõvasti. Teadsin kohe, et olen millelegi haiget teinud."

Fairell murdis kaks ribi, mis tungisid ka paremasse kopsu, vigastas neeru ning kannatas kerge sisemise verejooksu käes. Kõige kurvemad tagajärjed olid aga paigast nihkunud selgrooga.

Arstid annavad Fairallile paranemiseks lootust. Juunis tundis ta juba oma jalgu ja reisi ning juulis käis ta juba karkudel, detsembris sai seista spetsiaalsetel suuskadel.

"Olen taastusravis kurnavalt rüganud, kuid samal ajal naudin ka elu ning kohtun oma sõprade ja meeskonnakaaslastega," rääkis ta.

Fairall lisas, et plaanib teha lennukipilodi load ning kirjutada raamatu oma taastumisest. Suusahüppekarusselli naasmine on samuti üks eesmärkidest. "See jääb alatiseks mu sihiks. Teen selle eesmärgi saavutamiseks, mida iganes vaja."

Fairalli kukkumise video: