- Mida kujutavad endast kohapealsed Eesti Olümpiakomitee muretsetud ööbimiskohad sportlasele. On seal mugavam kui olümpiakülas või täidetud mingid erivajadused? Kas teiste riikide sportlased käituvad samamoodi?

Kujutab endast järgmist: www.brewcreeklodge.com, loetletud majutustele lisaks on veel 12 kolme kohaga uut majakest, mida pole veel kodulehele juurde pandud. Kindlasti on mugavam, aga see ei ole põhjus olümpiakülast eraldi elamiseks. Peamised põhjused on vältida nakkusohtu olümpiakülas elades, seal on näiteks tihtipeale 1000 inimest korraga sööklas, samuti on delegatsiooni juures abipersonali, kellele ei ole olümpiakülas voodikohta ette nähtud. Olümpiakülas on kõik toad kahesed, kui tahaks kedagi üksinda tuppa panna, tähendab see jälle -1 voodikohta. Teised riigid käituvad ka nii, eriti kui tahavad medaliga koju tulla.

- Kas jõuate ka ise mõnda võistlust jälgima? On teil üldse vaba hetke ja mis toimetamistega te olümpial igapäevaselt tegelema peate?

Mõnele ikka jõuan. Vaba hetke eriti pole, kõige tähtsamad ülesanded on olla alati kättesaadav, teada õigeid vastuseid ja peaaegu mitte kunagi kaotada külma närvi.

- Kes kannab avatseremoonial Eesti lippu? Kindlasti te juba teate.

Pole õrna aimugi, aga kindlasti peab ta selleks ajaks olema juba Vancouveris ja järgmisel-ülejärgmisel päeval mitte võistlema.

- Meediast on läbi jooksnud, et meie koondise lähetamine maksab kokku 10 miljonit. Mille peale see raha kulub? Mis on suurimad kuluartiklid?

Reisid ja varustuse transport, erimajutus ja sellega kaasnev toitlustamine, varustus, maksed korralduskomiteele - näiteks autod, telefonid jne.

- Kas me mitte liiga palju sportlasi Vancouverisse ei saatnud? Üle poolte neist jätab sinna 30-70 kohtade kanti.

Ei.

- Mis te arvate, kas Eestile on reaalne olümpialt saada 3 medalit? Meediast on läbi käinud, et oodata on kahte medalit Šmigun-Vähilt ja ühte Veerpalult. Kolmest medalist saan ma veel aru, kuid kas on ka reaalne näiteks 3 kulda? Samuti, kas Jaak Mael või mõnel meie sprinteril on üldse medalilootus?

No vaadake ajalugu, 2000, 2002, 2004, 2006 on Eesti saanud OMilt 3 medalit, Pekingis 2008 oli 2 medalit. Võimalused on, reaalsus selgub võistluste käigus, mina ennustada ei oska.

- Kuidas on ettevalmistused kohapeal sujunud ja kas kõik on selleks vahvaks ürituseks paigas?

Kõik on valmis.

- Miks Anatoli Tafitšuk-i olümpiale ei võetud, kava oli ju korralik ja eesmärk Glebovale seltsi pakkuda ka ju õilis?

No ei olnud tal passi ette näidata ja õilsa seltsimehena oleks ta pidanud mulle esinemise asemel Saku Suurhallis Glebova esitlusele kaasa elama.

- Milline meelsus valitseb olümpiakoondises ja kuipalju näiteks julgustatakse nooremaid ja neid kes jäävad seekord tahapoole? On ju keegi neist tulevikus staar ja olümpiamedalist!

Taliolümpiatel on väga professionaalse suhtumisega koondis, tõeliselt hästi sisse töötanud, kõrge motivatsiooniga ja sihikindlad võistkonnad - sportlased, treenerid, määrdemehed, arstid, massöörid jne. Täna on noorematel sellised eeskujud koondises, et mida seal enam julgustad.

- Mis on Vancouveri olümpia suurim oht? Kas magavad karud laskesuusatamise tiiru lähistel, kes paugutamisega unest üles aetuna suusarajale kipuvad? On me suusatajad piisavalt kiired pääsemaks? Või midagi muud.

Suurimaks ohuks on võimalikud haigestumised. Tippvormis sportlased on selles suhtes eriti haavatavad.

- Dopingukontroll on seekordsetel mängudel oluliselt tõhusam kui varem. Võrreldes Salt Lake City´ga tehakse 1200 ja võrreldes Torinoga 800 dopinguproovi enam. Kas eesti sportlased on Eesti Antidopingu Sihtasutuse poolt ka eelnevalt testitud, et olla kindlad - probleeme pole.

Tippusid kontrollitakse niigi üle 10 korra aastas, neid veel omalt poolt kontrollida ei ole mingit mõtet.

- Kanadas elab teadaolevalt üsna suur eestlaste kogukond. Kas olümpia ajal väliseestlased olümpidelegatsiooni abistavad ja kui, siis millega? Või on abi saadud juba varem?

Kõik delegatsiooni juurde määratud vabatahtlikud on kohalikud eestlased, samuti on eelmise paari aasta jooksul meid aidanud terve rida sealseid eestlasi.