44-aastane prantslane võitis mäesuusatajana 12 MK-etappi, neist kümme kiirlaskumises. Oma ainsa medali tiitlivõistlustelt sai Alphand 1996. aastal kui tuli kiirlaskumises MM-pronksile.

2006. aastal võitis ta Dakari ralli.

• Luc, kuidas oled elanud pärast mullusuvist ränka mootorrattaõnnetust?

Olen ralliautosse istumisest eemale hoidnud. Käisin küll tänavugi Dakari rallil, aga nüüd telekommentaatorina.

Mullune õnnetus osutus nii rängaks, et ma pole sellest tänini toibunud ega vist toibugi. Vigastasin Rand'Auvergne'i mootorrattarallil tsiklilt kukkudes tõsiselt kaelalülisid - sinna paigaldati plaadid - ja samuti selga ega saa nüüd kuigi mugavalt kaela pöörata. Kuigi mu sõidud ralliauto roolis on alatiseks sõidetud, tunnen muidugi väga suurt rõõmu, et olen endiselt elus ega jäänud vasakult poolt halvatuks, nagu algul kardeti. Autodele ma päriselt selga siiski ei pööra - üritan tänavu oma tiimi Corvette'iga kihutada Le Mansi ringrajal.

• Kas sa kardad nüüd rallisõitu?

Ei, ei! Ma lihtsalt ei ole enam võimeline ralliautot taltsutama - usaldan arstide karmi hinnangut. Mulle meeldiks endiselt rallidel osaleda, aga ma ei nuta seda taga. Olen hoopis õnnelik, et jäin ellu! Kas nüüd surmasuust, aga ratastoolist pääsesin küll väga napilt. Tean, et suudaksin täie tervise juures olles endiselt Dakari ralli esikoha pärast heidelda, nagu 2006. aastal seda võites - sellest teadmisest praegu piisab. Mul on rallist valdavalt ilusad mälestused, kuid elu on palju ilusam.

• Kumb on ohtlikum ala, rallisõit või kiirlaskumine?

Kahtlemata kiirlaskumine, kus su keha kaitseb vaid üliõhuke kombinesoon. Ralliautodega juhtub samuti õnnetusi, aga seal tunned end siiski palju turvalisemalt. Kiirlaskumisrajal kihutamine annab palju võimsama adrenaliinilaksu kui rallisõit!