Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) pakkus Sloveeniast vabaks jäänud kahevõistluse kohta Eestile, kuid Suusaliit otsustas Kaarel Nurmsalut olümpiale mitte saata.

"Mina respekteerin otsuseid, mis on tehtud. Kõik on autoriteetsed inimesed, kes otsuse langetamise juures olid. Aga ma ei näe selles loogikat, miks öelda ei," kinnitas Levandi Delfi Spordile.

22 aastat tagasi olümpiapronksi võitnud Levandi sõnul oleks olümpial osalemine tulnud meie kahevõistluse arengule vaieldamatult kasuks. "Olümpial osalemine oleks kindlasti Eestile kasulik olnud. Siin ei olegi mingit küsimust. Võimalus avanes küll hilja, kuid ikkagi avanes. Küsimus on, kas me haarame võimalusest kinni või ei haara," lisas Levandi.

"Rahvusvaheline Suusaliit pakub meile kohta. Meile ei läheks see muud maksma, kui vaid lennupileti. Mina ei saa sellistest otsustest aru," lisas Levandi. "Keegi meist pole ka jumal, et ette öelda, et ta oleks olümpial kindlasti kehvasti esinenud."

Suusaliidu president Toomas Savi teatas Delfile, et juhatus otsustas Nurmsalut mitte saata ja seda häältega 7:3.

"See oli juhatuse otsus, et sellises tulekahju korras mitte saata. Vist oleks saatmine ikka liiga keeruliseks läinud. Meil pole veel lennupileteidki ja akrediteeringuid. Lisaks on tegemist väga noore sportlasega, keegi ei tea, kuidas tema viimase hetke aklimatiseerumine oleks läinud," sõnas Savi.

"28. jaanuaril toimunud juunioride MMil oli Nurmsalu 18. kohal. Väga raske on juuniorideklassi sportlast kohe olümpiale saata ja seda veel sellisel viimasel minutil," lisas Savi.

Suusaliidu kahevõistluse alakomitee juht Ilmar Aluvee pani juhatuse otsuse järel oma ameti maha.