35-aastase sportlase eesmärgiks on 2014. aasta Sotši olümpial oma esimene individuaalne olümpiamedal võita (meeskonnavõistluses on ta kaks hõbedat võitnud). Tõsi, mehe esimene tagasitulek aastatel 2009-2011 ei olnud sama edukas kui tema varasem karjäär ning MK-etappe ta sel ajavahemikul ei võitnud. Kuid kes teab, sport on teatavasti ettearvamatu ja ehk soomlase unistus täitubki.

Oma kuuendatele olümpiamängudele minna ihkava Ahoneni naasemine on niivõrd uskumatu, et intervjuus Ylele tuli esmalt seda kinnitada: "Siin pole küsimus aprillinaljas, tegu on tõega."

"See oli mu enda idee. Selline mõte tekkis ajapikku. Esimene mõttevälgatus tuli reeglimuudatusest ehk hüppekombinesooni täielikult muutumisest, mis sobib mulle," selgitas Ahonen naasemise tagamaid.

"Kaks aastat pole ma sisuliselt üldse hüpanud, aga mõtteviis ja tehnika pole kadunud kusagile," tõdes suusahüppaja kohta haruldaselt pika kasvuga (184-sentimeetrit) soomlane.

"Ent muidugi on langenud füüsilised võimed, aga need võib kõva tööga tõsta jälle endisele tasemele. Häid hüppeid on olnud," ei tee Ahonen juba mõnda aega hüppemäel tegutsemisest saladust.

Esimese võistlushüppe teeb viiekordne nelja hüppemäe turnee võitja Ahonen siis, kui tunneb, et suudab taas võistelda võistluse võidu nimel. Mehe enda sõnul võib see juhtuda juba sellel hooajal, kuid tõenäoliselt kujuneb teistkordseks tagasitulekuks siiski sügis.

Sümpaatse isikuna tuntud Ahoneni valmistumist Sotši olümpiaks hakkab usinalt jälgima kogu Soome ning kindlasti hoiavad põhjanaabrile pöialt ka paljud siinsed spordisõbrad.