Suusahüppekeskus rajati mudasele pinnasele, mida osaliselt täideti liivaga, aga ehitus-tehniliselt on hooned kasutuskõlbmatud. Pinnaseuuringuid lihtsalt ignoreeriti. Tekkisid maalihked, mis panid hüppetornid liikuma.

Algselt pidi keskus maksma 29 miljonit eurot, aga maksumus läks üle kuue korra kallimaks. Keskuse rajamist juhtinud Ahmed Bilalov põgenes 2013. aastal välismaale. Bilalov oli selleks hetkeks vabastatud kõikidest kõrgetest ametikohtadest ja talle tundus, et teda tahetakse mürgitada.

Väljaande Gazeta.ru ajakirjanikud pääsesid ligi Saksamaal asunud meditsiinilistele dokumentidele, mis kinnitavad, et Bilalovi organismis oli elavhõbeda tase normaalsest neli korda kõrgem. Võimalik, et ebakompetentsust ja röögatut rahade kantimist taheti Venemaa võimude poolt karistada viisil - pole inimest, pole probleemi.

Iltalehti uuris juba 2014. aastal palju maksaks sarnase keskuse rajamine Soomes. Suusahüppemägede arhitekt Pentti Värälä vastas, et kümnendik 194 miljonist. Tahtmatult kerkib küsimus: "Kuhu raha kadus?"

Patuoinas Bilalov on endiselt välismaal maapaos ja kardab oma elu pärast.