"Ma poleks saanud midagi enamat lootagi. Kaks kuud tagasi istusin ma haiglas, teadmata, kas ma kunagi enam suusatada saan. Siin seismine tundub täiesti uskumatuna!" ütles Yater-Wallace võiduintervjuus.

Yater-Wallace kirjutas end tavaliste gripisümptomitega haiglasse 10. novembril ning ärkas kümme päeva hiljem Utah ülikooli haigla intensiivpalatis. Noormehel avastati ohtlik bakter, mis põhjustas maksa mädaniku ning ähvardas rünnata ka kopse. Suusataja viidi koomasse, et tema lihased lõpetaksid mõneks ajaks hapniku tarbimise. Poleks ta olnud oma elu parimas vormis, lõppenuks ootamatu haigus ilmselt surmaga.

Yater-Wallace võitis esikoha 95.00 punktiga. Ameeriklased võtsid sel alal neli esimest kohta - teiseks tuli Alex Ferreira (93.33), kolmandaks Gus Kenworthy (90.33).

Yater-Wallace'ile oli see karjääri seitsmes X-Mängude medal. Euroopas oli ta varem kullad võitnud ka 2012. ja 2013. aastal Tignesis.

Naiste vigursuusatamise rennisõidus võitis elu esimese X-Mängude medali mullune maailmameistrivõistluste hõbemedalist Cassie Sharpe Kanadast, kes teenis 88.33 punkti ning edestas Sotši olümpiavõijat ja neljakordset X-Mängude kuldmedalisti Maddie Bowmani (85.33) USA-st ning olümpia pronksinaist, jaapanlannat Ayana Onozukat (83.66).

Meeste finaal täispikkuses:

Naiste finaal täispikkuses: