"Tema elul ei ole enam mingit kvaliteeti ja ei saa kunagi olema," põhjendas DB Johnson-Cooper poja otsust, kirjutab NBC Sports.

"Bill teadis täpselt, mida ta tahtis. Tal ei olnud enam üldse füüsilist jõudu. Tal oli raskusi isegi oma pea tõstmisega. Ta oli täie mõistuse juures, kuid tema keha oli sisuliselt välja lülitatud," rääkis ema.

53-aastane Johnson toimetati haiglasse 29. juunil ja veetis kaks nädalat intensiivraviosakonnas. Paraku ei suutnud arstid selle aja jooksul kindlaks teha infektsiooni allikat, mis oli halvanud enamuse Johnsoni elutähtsatest organitest.

Johnsonist sai 1984. aastal Sarajevos esimene ameeriklasest mäesuusatamise olümpiavõitja. 1988. aasta olümpiale raske elusaatusega Johnson ei pääsenud. 1992. aastal uppus tema poeg, aastal 1999 lõppes tema abielu lahutusega.

Johnson üritas tippsporti tagasi tulla 2002. aasta olümpia eel, kuid raske õnnetus suusatreeningul tõmbas sellele lootusele kriipsu peale. Ameeriklane sai õnnetuse järel ajutrauma ja oli mõnda aega koomas. 2010. aastal tabas endist mäesuusatamise kuulsust infarkt.