Mellisa on Kanada eestlastest pioneeride järeltulija, kes rändasid tõotatud maale 20. sajandi algul. Kuulus sportlanna on sündinud Alberta eestlaste kodulinnas, väikeses Eckville'is. Tema vaar-vanaisa oli Gustav Mottus (Mõttus). Mees, kes jõudis Eckville'i 1899. aastal. Mellisa on praegu seal elava Arnold Mottuse (Mõttus) üks õetütardest. Ning oma eesti juuri on ajakirjanduses kinnitanud ka Mellisa.

Vancouveri olümpiatrassil alustas Mellisa Hollingsworth avasõidus viienda kohaga, kuid saavutanud teises stardis kolmanda aja, tõusis medalikohale. Eilses esimeses sõidus näitas ta juba teist aega ja kerkis enne viimast sõitu teiseks. Olles kindlalt kinni medalis ja võideldes kulla eest.

Ent viimasel sõidul tehtud vead röövisid sekundeid ja Mellisa ei kaotanud kodupubliku ees mitte ainult hõbeda, vaid ka pronksi. Pärast ebaõnnestunud sõidu finišit võttis ta välja Kanada lipu, lehvitas oma rohkearvulistele fännidele ja kadus.

Alles pool tunnikest pärast võistluse lõppu ilmus ta koos treeneriga pressi ette. Nutetud silmadega, kust veeres alla aina uusi ja uusi suuri pisaraid.

"Üks, kõige väiksem eksimus meie alal, võib nullida kogu su senise töö. Kõik otsustavad sajandik sekundid...," katkes Mellisa jutt ja ta pühkis kindaga põselt veerevaid pisaraid.

Pisarad läikisid treeneri silmis, kellega ta Kanada ajakirjanike ette ilmus. Küsides Melissalt, et mida ta teab oma eesti juurtest, tuli ootamatu vastus:

"Mitte midagi, olen kanadalane!" Rohkem ei saanudki ta vastata, sest treener lükkas ta pressitsoonist välja.

Ilmselt ei saanudki Mellisa oma spordielu suurima kaotuse hetkel teisiti vastata.