Esimesel kolmandikul sai näha vägagi tasavägist mängu, kuigi lõpptulemuseks oli Kanada 1:0 eduseis. Väravalööjaks olid Dany Heatley. Võõrustajate jaoks oli halvaks näitajaks asjaolu, et Kanada ei suutnud kolmel korral arvulist ülekaalu maksma panna.

Teine kolmandik algas aga eriti tormiliselt, sest kohe alguses lõi Patrick Marleau Kanada kasuks värava. Ootamatu pöörde võttis mäng aga 28. minutil, mil Ivo Rüthemanni löök väravapostist Kanada võrku põrkas. Šveits sai sellest innustust ning 10 sekundit enne kolmandiku lõppu Patrick von Günten viigistas.

Kolmas kolmandik oli täielik väravavahtide ametioskuste esitlus. Hilleri 18 uhket tõrjet hoidsid seisu viigis ning ka Martin Brodeur pidi pidevalt mängu sekkuma. Hoolimata Kanada pressingust läks mäng lisaajale.

Viie minuti jooksul lahendust ei leitud ning appi võeti karistusvisked. Mõlema meeskonna kolm esimest mängijat ebaõnnestusid ja seega hakati ükshaaval võitjat otsima. Kanadalane Sidney Crosby sai oma ülesandega hakkama ning see asetas Martin Plüssi õlgadele kogu raske vastutuskoorma. Brodeur tõrjus ning Kanada pääses ehmatusega.