Kas oleksid valmis oma esinemise täielikult Andruse kasuks ohverdama ja hakkama näiteks pärast poole maa läbimist tempot kruvima, et konkurente esmalt väsitada ning hiljem kandadelt raputada, uuris Maelt
reporter Veiko Visnapuu.

"Alles siis, kui olen tajunud, et mul endal enam mingisuguseid võimalusi kõrge lõppkoha püüdmiseks pole, võiksin täielikult pühenduda Andruse aitamisele. Senikaua, kuni suudan probleemideta grupis püsida ja enesetunne püsib hea, võitlen ka ise kõrge koha pärast ning kellegi aitamist ei saa kõne alla tulla. Kui peaksin tõesti mingil hetkel nägema, et grupi tempo hakkab üle jõu käima, võin teha muidugi meeleheitliku rünnaku ja seltskonda raputada - siis pole ju tõesti vahet, mis minust edasi saab," vastas Salt Lake City olümpiapronks.

Kas liigitad favoriitide ringi Norra spurdiime Petter Northugi?

"Loodan muidugi, et punt sõidetakse ribadeks ja Northugi lõpukilomeetriteks enam ei jätku - pealegi on tal maratonipäevaks juba viis starti sel olümpial all. Päris maha ei saa Northugi muidugi kanda, aga neil meestel, kes on maratoniks spetsiaalselt valmistunud, peaks olema paremad võimalused."

Millised on sinu võimalused?

"Ei tea... Ma pole ju kunagi maratonis päris tippu suutnud sõita. Eks üritan esimeses grupis püsida. Loodetavasti pean vastu. Olen ju püüdnud nii eelmise hooaja lõpus kui ka sel hooajal maratone sõita ning olümpia 50 km distantsiks valmistumisel endas veel reserve leida."