Tallinn Bobsleigh Club idee autor ja meeskonna mänedžer on Monaco aukonsul Eestis Mauro Serra, kes on ka ise nooruses tipptasemel bobikelku sõitnud.

Serra initsiatiivil on ilmavalgust näinud juba Pragelato Bobsleigh Club, mis pandi kokku 2005. aastal, sellest ajast on osaletud nii Itaalia, Euroopa kui ka maailmameistrivõistlustel. Täna sõidab meeskonnas ka Alessandro Grande, kes võitis 2012. aastal noorte olümpial kahesel bobikelgul kuldmedali.

"Eesti on tuntud kui talispordi maa, mistõttu on mul juba ammu olnud mõte panna kokku Eesti bobikelgutajate meeskond," ütles Serra pressiteate vahendusel. "Kuna mul on töö tõttu sidemed Eestiga, siis on see riik mulle oluliseks saanud ja seetõttu saigi tehtud otsus luua Tallinn Bobsleigh Club."

"Bobikelgutamine on eksklusiivne spordiala, mida harrastab maailmas kokku vaid umbes 200 sportlast. Samas on tegemist põneva alaga, mille raames saab võidelda tiitlivõistlustel, ja mis kõige olulisem – bobikelgutamine on olümpiaala, mistõttu on bobikelgutajatel potentsiaali lüüa kaasa maailma olulisemail spordisündmusel."

Eesti bobikelgu meeskonda treenib Eddy Riva, kellel endal ette näidata mitmeid häid tulemusi bobikelgu Euroopa ja Itaalia meistrivõistlustelt. Kokku pandud meeskonda ootab ees suvekool, novembris toimub Austrias järgmine treeningkool, mille lõpus ka bobikelgutaja litsentsi eksam. Esimesed võistlused, mis Eesti bobikelgu meeskonda ees ootavad, toimuvad novembris Austrias.

Kuna Tallinn Bobsleigh Club eesmärk on kokku panna eestlastest koosnev meeskond, siis otsitakse meeskonda uusi ja hakkamist täis liikmeid järgmiste kriteeriumide järgi:

Vanus: 18-25 aastat
Pikkus: minimaalselt 170 cm
Kaal: minimaalselt 75 kg
Sportlikud eeldused: peab olema võimeline lühikeseks ja intensiivseks pingutuseks; peab olema treenitud, et jõuaks stardist 30-35 m hoojooksuga kelgule hoo sisse lükata.

Esialgu komplekteeritakse kahesed kelgud, edaspidi on plaanis neljane bobi. Treeninguid alustatakse 5-6 noormehega.

Huvilistel palutakse saata CV ja motivatsioonikiri aadressile mauroserra@exel-monaco.com hiljemalt 21.05 kell 17.00.