Mida lähemale Kanada koondise avamängule Canada Hokey Place'i hallis, seda rohkem hokisärkides inimesi tänavatel liikus. Go Canada, go! on maalitud poeakendele ja kaunistab ka autosid, millel samuti lehvivad vahtralehemaa lipud.

Ning kui 19 300 pealtvaatajat mahutavas hallis algas Kanada meeskonna avamäng Norraga, kirendas täismaja ainult punasest värvist. Enamikel saalisolijatel oli üll rahvuskoondise mängusärk. Tundus, et sama raske kui leida olümpialinnast lumetera, oli jäähallis kohata ka hokisärgita kanadalast.

"See on nüüd päris olümpia," ütles avamängu järel kunagise staari Bobby Orri nimega särki kandev Ken, kes oli olümpiaturniiriks kohale sõitnud Calgaryst.

Kanadalased ootavad omadelt ainult kulda, ei muud. Esmakordselt NHL-i kitsamal jääväljakul ja nelja kohtunikuga toimuval olümpia hokiturniiril tahavad olümpialehe hinnangul kirkaimat medalit veel viis meeskonda. Jätkub aga ainult ühele, nii et peoperemehed peavad vähemalt mänguväljakul igasuguse külalislahkuse unustama.

Avamängus norralastega seda ka tehti, mida kinnitasid kaheksa vastuseta jäänud väravat. Kahel korral sahistasid Norra väravavõrku Jarome Iginla ja Dany Heatley. Sidney Crosby sai kirja kolm söödupunkti.