Burjan postitas eelmise aasta 3. detsembril Shanghai lennujaamas tohutut rahvamassi ja hiigeljärjekordi nähes oma Instagrami lehele teksti: "F*ckin China”.

Kuigi ungarlane kustutas oma postituse peatselt, sattus ta suurde skandaali ja oli sunnitud koheselt Shanghaist kodumaale naasma.

Ungari uisukoondise hiinlasest peatreener Cheng Qing Lina pani Burjani avalduse järel ameti maha ning teatas Hiina telekanalile CGTN: "See ei ole vastuvõetav, kui Ungari kiiruisutaja, kes on pealegi olümpiavõitja, teeb Hiina kohta rassistliku märkuse. Esitasin lahkumisavalduse."

Ungari Uisuliit ei võtnud Lina tagastusmisavaldust vastu ning algatas Burjani suhtes distsiplinaarmenetluse. Lõpuks langetas Ungari alaliidu eetika- ja distsiplinaarkomisjon otsuse, et ungarlasest olümpiavõitjat ootab aastane võistluskeeld. 25-aastane Burjan ei või ühtlasi selle aja jooksul osaleda ka Ungari koondise treeningutel ja treeninglaagrites.

Burjan tuli 2018. aastal Pyeongchangis olümpiavõitjaks lühirajauisutamise 5000 meetri teatesõidus. Enne seda polnud ungarlased taliolümpialt medalit võitnud 38 aastat järjest.