"Saan kinnitada, et Northugi auto osales liiklusõnnetuses. Ta räägib politseiga. Rohkem ma ei saa praegu öelda," sõnas Northugi esindaja Are Sørum Langås ajalehele VG.

Politsei sõnul sõitis auto väga suurel kiirusel ning võimud kahtlustavad joobes juhtimist, kuid ei kinnitanud samuti, kas Northug seda juhtis.

Õhtupoolikul üllitas Northug meediale pressiteate: "Kahetsen juhtunut siiralt. Olen kurb ja endas pettunud, kuid mul on hea meel, et ei põhjustanud suuremat kahju. Olen valmis oma tegude eest vastutust kandma."

Politsei teatel põgenes üks inimene pärast avariid sündmuskohalt. "Otsisime teda koertega ning mees leiti üles tema elukohast. Kahtlustame joobes juhtimist ning mõlemalt autos viibinult on võetud vereproovid," ütles Solfrid Lægdheim Sør-Trondelagi politseijaoskonnast Trondheimi väljaandele Adresseavisen.

Kuigi Northugi korter asub avariipaiga vahetus läheduses, ei kinnitanud politsei, et just Northug oli see, kes ära jooksis.

Piltidelt on näha, et auto esiots hävis õnnetuses täielikult. Tegemist oli ligi 1,1 miljonit Norra krooni (133 496 eurot) maksva masinaga, mille Northug sai Audilt sponsorluse raames.