Sealjuures oli jaanuaris Aspeni X-Mängudelgi võidu teeninud Kimi punktiskoor rekordiline - kunagi varem poldud X-Mängude naiste rennisõidus sedavõrd kõrget tulemust nähtud.

Noorele Kimile järgnesid poodiumil Kelly Clark (82,33) ja Arielle Gold (82,00). Seega teenisid USA naised kolmikvõidu.

Meeste arvestuses pidi USA leppima "vaid" pronksmedaliga. Kui kulla võitis eelmainitud jaapanlane Hirano (94,66), siis hõbeda teenis Venemaal sündinud Šveitsi esindaja Iouri Podladtchikov (88,00), poodiumi viimase koha hõivas ameeriklane Chase Josey (85,66).

Naiste sõit täispikkuses:

Meeste sõit täispikkuses:

Enne võistluseid:

Õhtu naelaks pidanuks olema 15-kordse X-Mängude võitja ja kahekordse olümpiavõitja Shaun White'i etteaste, kuid ESPN-iga sõjajalal olev ameeriklane otsustas Oslo mängudest loobuda.

Kõik sai alguse sellest, et ESPN jättis White'ile esitamata Aspeni X-Mängude kutse. Viimased nädalad on White Oslo korraldajatega mänginud kassi ja hiirt, andes aeg-ajalt vihjed enda osalemise kohta, kuid tänasest stardinimekirjast meest siiski ei leia. Tõenäoliselt põhjuseks solvumine, kuid White'i enda sõnul on ta sihiks võtnud rohkem olümpiaprogrammi.

Shauni puudumisel peetakse favoriidiks kahekordset X-Mängude võitjat Danny Davist, kelle Aspeni võistluse rikkus kukkumine päev enne võistlust treeningul. Hüppeliigesevigastuse tõttu läks tal põhivõistlus aia taha ning ameeriklane lõpetas üheksandal kohal.

Meeste kvalifikatsiooni võitis neljapäeval Šveitsi lipu all võistelv Juri Podladtšnikov, kes kogus 90 punkti. Teine oli 86 punktiga ameeriklane Chase Josey, kolmas šveitslane Pat Burgener. Davis sai 73,33 punktiga seitsmenda koha. Finaali pääses kaheksa meest.

Kvalifikatsiooni tulemused:

1 Juri Podlatšnikov (SUI) 90.00
2 Chase Josey (USA) 86.00
3 Pat Burgener (SUI) 82.00
4 Louie Vito (USA) 81.33
5 Ayumu Hirano (JAP) 79.66
6 Kent Callister (AUS) 78.33
7 Danny Davis (USA) 73.33
8 David Hablützel (SUI) 71.00

Naiste rennisõidus on kõik pilgud suunatud 16-aastasele tütarlapsele Chloe Kimile, kes on juba kahekordne X-Mängude võitja. Alles hiljuti noppis ta kaks kulda ka noorte taliolümpiamängudelt Lillehammerist, kus võidutses nii renni- kui ka pargisõidus.

Kimi tähelend on kindlasti pingutama pannud seitsmekordse X-Mängude kuldmedalisti Kelly Clarki, kes on seda ala valitsenud juba sama kaua, kui Kim üldse on elanud. Aspenis pidi ta tänavu leppima alles viienda kohaga, jäädes esimest korda alates 2007. aastast poodiumilt välja. Tegemist on Salt Lake City (2002) olümpiavõitjaga ning Vancouveri (2010) ja Sotši (2014) olümpia pronksmedalinaisega.

Nimetatud naistele pakuvad konkurentsi ameeriklannad Arielle Gold (3 medalit), Maddie Mastro ja Hannah Teter (6 medalit) ning prantslased Sophie Rodriguez ja Mirabelle Thovex.