Soomlaste poolt seisis väravas Miikka Kiprusoff, tšehhide puurilukuks oli Tomas Vokoun. Esimene kolmandik näitas, et mõlemad meeskonnad suhtuvad poolfinaali saamise võimalusse väga ettevaatlikult. Mäng suuri ootamatusi ei toonud ning avakolmandik lõppes seisuga 0:0. Soomlastel oli rohkem võimalusi arvulist ülekaalu kasutada.

Ka teine kolmandik väravaid ei toonud, hoolimata sellest, et vastased kordamööda tempot tõstsid. Endiselt olid heas hoos väravavahid.

Hakkas juhtuma kümme minutit enne lõppu. Soomlased seiklesid ohtlikult tšehhide värava juures, seejärel aga lööb Patrik Elias litri vastu Soome väravaposti. Kõigest hoolimata püsib väravateta viik. Soome saab kaheksa minutit enne viimase kolmandiku lõppu arvulise ülekaalu ning pärast mitut tulemusteta kombinatsiooni suunab Niklas Hagman 55. minutil litri Janne Niskala kauglöögist Tšehhi koondise väravasse. Soomlased ei lase tšehhidel tempot üles võtta ning hoiavad mängu vastase poolel. Tšehhid lähevad täispangale ja võtavad väravavahi välja — Hagman karistab neid selle eest 59. minutil ja seis on 2:0. Sellise seisuga mäng ka lõpeb.

Pealelööke tegi kumbki meeskond kohtumises 31, karistusminuteid Tšehhil 12 ja Soomel vaid 4.

Praeguseks on koha poolfinaalis taganud endale Kanada koondis, kes võitis 7:3 Venemaad, ja USA, kes võitis 2:0 Šveitsi. Soome järgmiseks vastaseks on USA. Kell 7 kohtuvad Rootsi ja Slovakkia.