Reichelt kuulati Austria politsei poolt üle juba paar nädalat tagasi. Teda ei seostata veredopinguga, küll aga keelatud ravimite kasutamisega. Reicheltiga samal päeval sattus politsei pihtide vahele endine Austria murdmaasuusakoondise peatreener Gerald Heigl, kes 2005. aastast saadik oli ka Reicheltile treeningplaane kirjutanud. Heigl oli ka dopinguraamatu kirjutanud ja pärast puhtsüdamlikku ülestunnistust uuesti vahele jäänud Johannes Dürri treener, Reicheltiga seob neid sõprus juba kooliaajst.

Reichelt lubas Kitzbühelis toimunud pressikonverentsil, et kavatseb oma süütuse tõestamiseks kasutusele võtta õiguslikud meetmed. Tema suhtes üles kerkinud dopingukahtlused on Reichelti sõnul "täielik nonsenss".

"Ma teen prokuratuuriga koostööd ning loodetavasti saab see teema peagi lahendatud," ütles ta ajakirjanikele, lisades, et fännidelt saadud positiivne toetus õhutab teda veelgi rohkem tõestama, kui absurdsed talle süüks pandavad hämarad teod tunduvad.

"Mu elu on ülekuulamisest alates pahupidi. Mul ei ole midagi varjata. Mind küsitleti umbes kolm tundi ja minult võeti ära kaks telefoni. Nüüd, mil mu telefoninumbreid ja liikumist tagantjärele analüüsitakse, saab kõik selgeks," rääkis Reichelt, kes ütles, et kogu selle terrori all on pidanud kannatama ka tema perekond. "Loomulikult ei saanud ma paar esimest ööd magada, aga veelgi rohkem mures olen ma oma abikaasa Larissa pärast."

Reichelt tunnistas, et treener Heigliga koostöö tegemine ei tundu tagantjärele kõige targem tegu. Fakt, et Heiglit tänase päevani vahi all hoitakse, näitab Austria meedia sõnul, et meest peetakse selles protsessis võtmetunnistajaks. "Ma ei tea, millal teda küsitletatakse või mida ta ütleb, aga kui ta tõtt räägib, siis ta ütleb, minu puhul pole kunagi mingist dopingust juttu olnud, ning see teema saab selgeks," lisas Reichelt.

Karjääri Reichelt lõpetada ei kavatse. Meediagi kutsus ta Kitzbühelisse just sellepärast, et valmistub seal koondisekaaslastega järgmiseks hooajaks. "Loomulikult ei lõpeta, sest see võrduks süü tunnistamisega," ütles ta.