Rootsi kangelaseks tõusis Marcus Hellner, kes sõitis viimases vahetuses Tšehhil ja Prantsusmaal eest. Norra tõusis medalimängu alles viimase vahetusega, kus Petter Northug tegi võimsa sõidu ja suutis lõpuspurdiga hõbeda võita. 

Eesti meeskonna lootused nurjas juba avavahetus, kust Algo Kärp tuli viimasena. Kaotust eelviimasel kohal olnud USA-le oli juba üle minuti. Jaak Mae tõstis Eesti eelviimaseks, kuid viimase vahetusega taandus Kaspar Kokk taas viimaseks. Kaotust Rootsile kogunes 6.35.

Sõidu käik:

I etapp:
Eesti avavahetust sõitev Algo Kärp on 5 km peal jäänud viimaseks ja kaotab grupile juba enama kui 20 sekundiga. Sajab paksu lund.

7 km peal on Kärp liidritest juba 44 sekundi kaugusel. Prantslane Gaillard on teistel eest ära sõitnud.

Sadu on järele jäänud. Liidrikohal sõitnud prantslane Gaillard kukkus viimasel kilomeetril ja jälitajate grupp püüab liidri kinni.

Avavahetuse lõpetab esimesena Soome, kelle eest sõitis Jauhojärvi. Järgnevad Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa ja Norra. Esiviisik on nelja sekundi sees. Ülejäänud on juba 25 sekundi kaugusel.

Eelviimane on USA 42-sekundilise kaotusega. Kärp lõpetab viimasena ning üks minut ja 59 sekundit pärast liidrit.

"Teisel ringis läks väga raskeks. Ei teagi, mis juhtus. Valisin määrdeta suusa nagu ka kõik teised. Alguses toimis suusk hästi, aga pidamine jäi natuke hellaks," sõnas Kärp pärast sõitu ETV-le. "See oli väga halb üllatus minu jaoks. Eile oli tunne ok."

II etapp:

Eesti eest sõidab Jaak Mae.

Esimese kilomeetriga hoiab Mae vahet, kaotus on endiselt 1.59. Ees sõidab endiselt sama viisik.

3,3 km järel on Mae olnud liidritest neli sekundit kiirem, kuid on endiselt kindlalt viimasel kohal (+1.55).

4,3 km peal on Mae kaotus aga juba 2.17. Taas tugev lumesadu.

Teise ringi lõpus (6,6km) on Mae kaotus 2.28. Ees on Prantsusmaa, Rootsi ja Tšehhi. Saksamaa kaotab 4 ja Norra 11,3 sekundiga.

Teise vahetuse lõpuks juhib Rootsi. Tšehhi kaotab 5,7 ja Prantsusmaa 7,2 sekundiga. Järgnevad Saksamaa (+27), Kasahstan (+28) ja Norra (+34).

Mae tõstab Eesti eelviimasele kohale USA-st mööda. Kaotus liidrile on 2.44.

III etapp:

Eesti eest sõidab Aivar Rehemaa, kes pääses rajale 13-ndana.

3,3 km peal kaotab Rehemaa liidritele 2.57-ga  USA on kõigest nelja sekundi kaugusel. 12. kohal sõitev Slovakkia on aga koguni minuti ja 48 sekundi kaugusel Eestist.

Ees on sama kolmik: Rootsi, Tšehhi ja Prantsusmaa. Norra kaotab endiselt 35 sekundit.

Kolmanda vahetuse lõpetab esimesena Rootsi, kelle ankrumeheks on Hellner. Järgnevad Prantsusmaa (+3,6) ja Tšehhi (+5,3). Kolmik Saksamaa, Soome ja Norra on 35 sekundi kaugusel.

Eesti on eelviimane ja edestab USA-d vaid kümnekonna meetriga. Rehemaa etapi järel kaotab Eesti liidrile 3.59. Lootus 12. kohale tõusta on kustunud.

IV etapp:

Eesti eest sõidab Kaspar Kokk. Avaringi järel on USA ja Eesti koos.

Poolel maal on norrakas Petter Northug esikolmikust vaid 15 sekundi kaugusel. Esikolmik on sama - Tšehhi, Prantsusmaa, Rootsi.

Marcus Hellner põgeneb eest ja Rootsi liigub kulla suunas. Northug on kinni püüdnud Tšehhi ja Prantsusmaa, kes selgitavad hõbeda ja pronksi saatuse.

Kulla võtab Rootsi, kes lõpetab uhkes üksinduses. Northug lööb lõpuheitluses Koukalit ja Norra saab Tšehhi ees pronksi. Neljas Prantsusmaa, viies Soome.

Esiviisikule järgnesid Saksamaa, Kanada, Venemaa ja Itaalia.

Hamilton teeb juba lõpu eel Kokaga asjad klaariks ja lõpetab 13. kohal. Eesti piirdub viimase kohaga.