Eesti kurlingunaiskonna jaoks oli tegemist olulise võiduga, mis annab võimaluse A divisjoni püsima jäämiseks järgmiseks aastaks. Eesti võistkonnal on jäänud pidada alagrupi viimane kohtumine, kus eestlannade vastaseks on Šotimaa naiskond, kes kuulub alagrupi liidrite hulka ja on juba taganud pääsu kohamängudele koos Rootsi, Šveitsi ja Venemaaga.

“Taani vastu mängisime hästi ning võidu üle on meil väga hea meel. Kõik on veel võimalik. See, et me ei võitnud Rootsit ja Šveitsit on ootuspärane, sest nende tase on maailma tippklass, kuid jäime oma kohtumistega valitsevate olümpiavõitjate ja maailmameistrite vastu rahule. Vastased olid väga tugevad, kuid suutsime neile vastu seista ja õppisime nendest mängudest väga palju,” kommenteeris Eesti naiskonna kapten Marie Turmann.

Hetkel on Eesti naiskonnal kirjas kuus kaotust ja kaks võitu ning tugevaimasse A divisjoni püsima jäämine selgub homme. A divisjoni püsima jäämiseks tuleb eestlannadel saavutada kümne võistkonna konkurentsis vähemalt 8. koht, kuna kaks viimast kohta liiguvad järgmiseks aastaks B divisjoni. Enne viimast põhiturniiri mängudevooru on seis ülipõnev, sest lisaks Eestile on kahe võiduga veel Tšehhi, Taani ja Norra.

Eesti kurlingunaiskonna koosseisus mängivad EMil kapten Marie Turmann, abikapten Kerli Laidsalu, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Liisa Turmann. Võistkonna treener on Nicole Strausak (Šveits).

Kolmapäev tõi olulise võidu ka Eesti kurlingumeeskonnale. Õhtune kohtumine Bulgaaria esindusega lõppes Eesti kasuks tulemusega 6:3. Kuuest peetud kohtumisest on võistkonnal kirjas kaks võitu ja neli kaotust. Täna ootab Eesti meeskonda ees alagrupi viimane mäng, kus vastaseks on Soome meeskond. Mäng algab Eesti aja järgi kell 15.00

Eesti meeskond võistleb B-divisjoni A grupis, meeskonnas mängivad kapten Harri Lill, abikapten Karl Kukner, Tanel Toomväli ja Andres Jakobson. Meeskonna treener on Kristian Lindström (Rootsi).

Euroopa meistrivõistlused kurlingus toimuvad Rootsis, Helsingborgis. Le Gruyère AOP Euroopa kurlingu meistrivõistlused on Rahvusvahelise Kurlingu Föderatsiooni (WCF) kalendris suurima osavõtjate arvuga tiitlivõistlus. EMil võistleb A ja B divisjonis 46 Euroopa parimat võistkonda.