"Ühe võidu tahame kindlasti võtta ja reaalne on see Slovakkia vastu. Play-off´is on juba kõik võimalik," sõnas peatreener Oleg Znarok. Tema poolt juhendatavas meeskonnas on 23 mängijast vaid neli vene rahvusest mängijat. 16 mängija koduklubiks on Riia Dünamo. NHL-i mehi on kaks: Karlis Škraštins (Dallas Stars) ja Oskars Bartulis (Philadelphia Flyers).

Konkurents koondisse oli sedavõrd tugev, et treeneri valikusse ei mahtunud mitu kuulsust. Aastaid NHL-is mänginud ja praegu Riia Dünamos superesitusi tegev Sandis Ožolins loobus ise koondisekohast. Seda teatas ta juba pärast Torinot.

Üllatuseks jäeti aga meeskonnast välja veel kaks tippkaitsjat. Esiteks Ožolinsiga paaris mängiv ja Venemaa liigas suurepäraseid esitusi tegev Oleg Sorokins, kes ei kuulunud isegi koondise kandidaatide sekka.

Välja jäeti ka alles sel aastal NHL-i (Atlanta Thrashers) jõudnud noor kaitja Arturs Kulda. Viimane tegi enne seda hiilgava hooaja AHL liigas Chicago Wolvesi meeskonnas, kus oli 31 punktiga parima kaitsemängija. Mängides muide ühes paaris 47-aastase Ameerika kuulsuse Chris Cheliosega, kes oli 26 resultatiivsuspunktiga teine.

Peatreeneri sõnul aga ei sobinud Kulda juba kokkumänginud meeskonda.