See on etendus, mis algab jäähallis tund enne avavilet meeskondade soojendusega. Ja lärm ning võimendus annab silmad ette isegi Metallica kontserdile. Kui mäng ükskord lõpuvile saabub, ajavad mürtsust hellaks jäänud kõrvad veel tükk aega pilli.

Hea, et Kanada jäähokihullus sai tasutud olümpiakullaga. See vallandas pühapäeva pärastlõunal Vancouveris, Briti Columbias ja ilmselt kogu riigis tõelise hulluse. Teedel-tänavatel kimasid autod aknast välja riputatud lippudega. Signaalid huilgasid nagu oleks üldine pommihäire.

Vancouveri kesklinnas karjuti tänavatel hääled kähedaks, roniti postide, kastide, mille kõige otsa, juubeldati ja tundus, et kogu olümpiapere juubeldas koos nendega. Kellele siis veel pidanuks kuuluma kullast medalid.

Astronoomiast kõnelevad numbrid, millega finaali eel üllatati. Kui tehti esimene pakkumine mõnele eriti magusale istekohale (otse Kanada meeskonna pingi taga), küsiti pileti hinnaks 80 000, ja seda kanada dollarites. Eesti kroonides veidi üle 800 000, pole paha.

Neljane pakett maksis aga kokku 200 000 ehk 50 000 pilet. Kas need viimased piletid ka sellise hinnaga realiseeriti, pole teada. Kuid nõudlus dikteerib hinna.