Kell 21.00 alanud sõidus võib favoriitideks võib lugeda Soomet (rinnanumber 1), Saksamaad (2), Rootsit (3), Norrat (4) ja Venemaad (8).

Eesti naiskonda kahjuks stardis pole, Vancouveris on küll neli meie naissuutajat, ent Kristina Šmigun-Vähi otsustas teatesõidust loobuda, et keskenduda laupävaseks 30 km klassikamaratoniks.

Sõidu käik:

Avavahetuse järel on liider Rootsi (Anna Olsson), kes edestas Norrat (Vibeke Skofterud) 2,8 sekundiga.

Edasi tulid Saksamaa (+6,6), USA (+10,4) ja Itaalia (+11,5). Täiesti ebaõnnestus soomlanna Pirjo Muraneni sõit, tema jõudis teatevahetusse alles 12.-na (+45,3).

Teises vahetuses tegi ettearvatult väga kõva sõidu Justyna Kowalczyk, kes tõstis Poola 10. kohalt liidriks! Aga kauaks nad sinna ei jää. Teisena tuli Itaalia (Arianna Follis, +2,4) ja kolmandana Norra (Therese Johaug, +10,8).

Virpi Kuitunen tõstis Soome seitsmendaks (+42,5), aga Magdalena Pajala langetas Rootsi kaheksandaks (+57,1).

Väga haledalt sõidavad seni ka venelannad, kes on alles 9. kohal.

Kolmandast vahetusest tulid esimestena Norra (Kristin Steira) ja Itaalia (Silvia Rupil). Ligi 17 sekundi kaugusel olid Soome (Riitta-Liisa Roponen) ja Saksamaa (Miriam Gössner) ning kohe nende järel Rootsi (Charlotte Kalla).

Norra ja Marit Björgen peaks minema kullale, ülejäänud kohad on lahtised.

Nii läkski - Björgen jättis kohe Sabina Valbusa maha ja uiskles uhkes üksinduses kulla poole.

Saksamaa (Claudia Nystad) ja Soome (Aino-Kaisa Saarinen) jõudsid Valbusale järele eelviimasel kilomeetril järele, Rootsi ja Ida Ingemarsdotter oli jäänud juba varem.

Nystad tegi varsti vahe sisse Saarineniga, soomlane tegi varsti sama Valbusaga.

Saksamaa kaotas lõpuks Norrale 24,6, Soome 30,4, Itaalia 45,4 ja Rootsi 59,4 sekundiga.

Norra ankrunaine Marit Björgen sai Vancouverist juba kolmanda kuldmedali, Norra naiskond võitis viimati olümpia teatesõidu 1984. aastal.

Ka Soome kehv olümpia sai pisut särtsu juurde, sest saavutati teine medal.