„Esimese ülesande täitsime medalivõiduga, nüüd on vaja edasi vaadata - vaatame, kuidas on tingimused, tervis."

Korra juba tippspordiga lõpparve teinud Kristina Šmigun-Vähi väljendas hõbeda-sõidu järel ettevaatlikult arvamust, et Vancouver võib jääda tema viimaseks olümpiaks. Kuid rahvas oma sangaritest ei loobu - on ju meie Kiku kõrval oma kolmandat olümpiakulda ihkav Andrus Veerpalugi juba 39-aastane. Ka Anatoli Šmigun ei tõmbaks nelja aasta pärast Musta mere kaldal peetavale olümpiale kriipsu peale, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Seda, kas Kristina osaleb, tuleb temalt küsida, aga minul poleks midagi selle vastu. Kristina on veel noor - 1972. aastal sündinud Olga Zavjalova suusatab tänase päevani, 1977. aastal sündinud Kristinal on seega veel aega," on eestimaalastele hulgaliselt rõõmuhetki pakkunud sportlase üles kasvatanud ja maailma absoluutsesse tippu viinud Šmigun nõus veel ühe olümpiatsükli ette võtma. „Oma tütar on ikkagi ju oma tütar."

Ent otsuse, kas jätkata ka pärast käimasolevat olümpiat või mitte, jätab isa raudkindla sõnaga olümpiasangarile endale. Just samamoodi, nagu oli tema sõnul tagasitulek suurde sporti ja medalisiht Vancouveris Kristina enda soov.  „Otsuse tegi Kristina, minul siin mingit rolli polnud, võtsin seda kõike üsna rahulikult," jäi Anatoli Šmigun tagasihoidlikuks.