"Need ei ole ajaliselt ega kilometraažilt limiteeritud. Iga sportlane valib selle ringi järgi, mil talle tundub peatus kõige otstarbekam," ütles peatreener.

Teatesõit tõestas Alaverile, et lisaks varem favoriitideks peetud tšehh Lukaš Bauerile ja norralasele Petter Northugile tasub pühapäeval karta ka rootslasi, vahendab Alaveri sõnu Eesti Päevaleht.

"Miks mitte ei võiks konkurent olla Daniel Richardsson, sest rootslased on heas hoos. Tänane päev näitas, et heas löögihoos on tagasi ka soomlane Sami Jauhojärvi. Tegelikult on neid mehi, kes võiksid heal päeval võidu sõita kõrgete kohtade peale, 15-20 ringis," lausus Alaver, kes Veerpalu ja Mae taktikat maratoniks veel detailselt planeerinud pole.

"Keegi meist ei tea, milline tuleb pühapäevane ilm. Taktika on lihtne - ei tohi liidergrupist maha jääda. Arvestades, kui rasked on tingimused, ei usu ka, et siin suurt grupifinišit tuleb."

Eesti eest võistlevad 50 km klassikasõidus pühapäeval kell 19.30 Alaveri sõnul Veerpalu, Mae, Rehemaa ja teatesõidus totaalselt põrunud Kärp.