Võidu võttis Prantsusmaa võistkond koosseisus Emilien Jacquelin ja Anais Bescond. Eesti paar kaotas neile vaid 5,9 sekundiga ning edestas kolmandana lõpetanud Austriat (Simon Eder ja Lisa Theresa Hauser) 6,2 sekundiga.

"Ma arvan, et võtsime täna maksimumi. Väga intensiivne võistlus oli ning vahed olid päris väikesed. Regina lasi väga hästi, nagu alati, kuid täna ta suusatas ka uskumatult võimsalt," kiitis Zahkna karjääri edukaima võistluse järel oma tiimikaaslast.

Ühtlasi avaldas Zahkna imestust, kuidas kahe päevaga võivad laskesuusatamises olukorrad muutuda, sest 20 km individuaaldistantsil oli ta alles 101. kohal. Siis sai ta kuus trahvi ning kaotas võitjale üle kümne minuti. "Ma ei suuda meie tänast kohta uskuda. Uskumatu, mis võib kahe päevaga muutuda. Ma ei suuda hetkel analüüsida, kuidas me nii kõrgele kohale jõudsime," lisas ta pressikonverentsil.

"Viimase ebaõnnestunud võistluse järel harjutasin laskmist ja püüdsin vigu leida. Täna üritasin tiirus väga lõdvestunult oma asju teha," jätkas Zahkna.

Regina Oja tunnistas, et kõige raskem oli täna viimasele ringile minna, sest oht oli esimesena poodiumilt välja jääda, kuid võimalik oli võtta ka teine koht. "Vaimselt oli lõpuringile väga keeruline minna. Mõtlesin vaid, et üritan nii hästi kui suudan, pingutan nii palju kui jõuan. Siis olen vähemalt endast kõik andnud. Praegu on kõik nii värske. Tuleb juhtunu rahulikult üle vaadata, et mõista, mis juhtus," sõnas ta.

"Muidugi unistasime sellistest asjadest ja kohtadest, kuid tuleb ikkagi realistiks jääda. Olime täna väga keskendunud ja otsustasime tulemusele mõelda alles pärast võistlust. Kõik kukkus väga hästi välja. Mulle hakkab alles praegu kohale jõudma, et lõpetasime teisel kohal," lisas Oja.

Eesti paari edu võtmeks oli eeskätt hiilgav laskmine - Zahkna ja Oja vajasid kaheksa lasketiiru peale kokku ainult kolme varupadrunit ning olid ühtlasi võistluse parimad laskjad.

Mõlemad eestlased pistsid uhke tulemuse eest taskusse 3500 eurot auhinnaraha.

See on ühtlasi parim koht, mille Eesti laskesuusatajad on kunagi teatesõidus saanud. Viimati käis meie laskesuusataja MK-etapil poodiumil 2009. aastal ja ka siis juhtus see Pokljukas, kui Roland Lessing saavutas meeste jälitussõidus teise koha.

Video autasustamiselt:


Võistluse tipphetked: