Moldova laskesuusatamise föderatsiooni peasekretäri Petru Bria sõnul said kolm nimetatud sportlast juba veebruarikuus Moldova kodakondsuse ning 20. mail oodatakse neid Moldova koondise esimesse treeninglaagrisse.

Venemaa laskesuusatamise föderatsioon sportlaste koondisevahetusele kätt ette ei pannud, sest ükski kolmest laskesuusatajast ei kuulunud nende koondise kandidaatide hulka.

"Me ei olnud selle ülemineku vastu. Nad ei kuulunud Venemaa koondisse ja miks mitte sõpru aidata? Ja nüüd on neil sportlastel võimalik ka oma karjääri jätkata," sõnas Venemaa alaliidu president Vladimir Dratšov, vahendab Gazeta.ru.

Kodakondsust vahetanud laskesuusatajatest kõige edukam on siiani olnud 31-aastane Magazejev, kes saavutas 2007. aasta noorte maailmameistrivõistlustel 12,5 km distantsil hõbemedali ja tuli aasta hiljem noorte MMil teatesõidus maailmameistriks. Mullu võistles Magazejev sarnaselt Usovile (26) ja Stremousile (25) IBU karikasarjas ning sõitis parima koha välja Minski etapil, kus lõpetas viiendana.