“Esmalt tahan tänada Kalmer Trammi ja Asko Nuutineni eelmise hooaja eest. Väga suur töö sai treenerite poolt tehtud,” sõnas Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja.

Uuenduste eesmärk aga on tuua Eestisse veelgi enam välismaist teadmist ja selle jaoks on oluline palgata koondisele täiskohaga ekspert. Finantseeringu osas pani õla alla EOK solidaarsusfond. “Meil on hea meel, et tänu EOK-le avanes võimalus tuua Luttunen koondise juurde. Ta on end juba tõestanud Kalev Ermitsa ja Rene Zahkna treenerina ja meil on hea meel tervitada teda alates uuest hooajast kogu koondise juures,” selgitas Oja.

Samuti on peasekretäri sõnul hea uudis see, et endisest laskesuusatajast Indrek Tobrelutsust saab lasketreener. “Sportlaste soov on olnud, et koondisel oleks olemas täiskohaga lasketreener ja meil on hea meel, et Indrek sellesse rolli asub. On oluline hoida endiseid tippsportlasi ala juures ja tuua siia nende hindamatut kogemust võistlusradadelt,” lisas Oja.

Luttunen ise on tulevase koostöö osas positiivne ning ootab uut väljakutset rõõmuga. “Kalev Ermitsaga olen töötanud koos juba palju aastaid, sügisest alates töötasin ka Rene Zahknaga. Talvel hakkasin mõtlema, et oleks väga tore töötada koos terve Eesti koondisega ja mul on hea meel, et selline võimalus avanes,” sõnas Luttunen.

Igapäevaselt elab Luttunen Soomes, kuid koondisega liitudes veedab suure osa ka Otepääl ning on olemas treeninglaagrites ning maailmakarikavõistlustel. “Ma teen alati oma tööd pühendunult. Ma osalen kõikides laagrites ja võistlustel ning õnneks on tänapäeval olemas ka väga head tehnilised vahendid, et olla sportlastega kontaktis ka sel ajal, kui viibin Eestist eemal,” rääkis Luttunen.

Kuigi täpsemad tööplaanid pannakse koostöös Indrek Tobrelutsuga paika maikuus, teab Luttunen juba praegu, et üks olulisemaid punkte biatlonis edu saavutamiseks on vastupidavuse arendamine.

Ka sel hooajal tippsportlase karjäärile joone alla tõmmanud Indrek Tobreluts on uute väljakutsete eel optimistlik. “Sportlaste varasemad lasketreenerid on suure töö ära teinud ning tohutut revolutsiooni ma ei pea tegema hakkama. Olen lõppeva hooaja jooksul käinud treeneri ja abitreenerina kaasas mitmetel IBU karikaetappidel, MM-il ja EM-il ning näinud üsna lähedalt meie sportlaste hetkevormi laskmise osas. Igal sportlasel on omad plussid ja miinused ja nende miinuste likvideerimisega tulebki nüüd tegelema hakata,” sõnas Tobreluts ja lisas, et 30-aastane kogemus ala endaga on kindlasti kasulik ning nüüd ongi aeg jagada neid teadmisi ja oskusi ka noorematele edasi anda.

Käesoleva hooaja funktsionaalse ettevalmistuse treener Kalmer Tramm jätkab uuest hooajast tööd koondise juures liitudes hooldemeeskonnaga. “Meil koostöö 2014-2015 hooajal sujus ja soov jätkata on mõlemalt poolt olemas,” sõnas ta. Nagu varasemalt, jätkab ta ka treeneritööd osade koondise sportlaste isikliku treeneri rollis. Luttuneni kaasamise osas on Tramm positiivne. “Olen ka ise korduvalt öelnud, et koondise juurde on vaja tuua rohkem inimesi. Koostöö Ilkkaga on Kalevil ja Renel sujunud hästi ja usun, et liigume sportlikes tulemustes edasi. Mul on hea meel ka sellest, et Indrek liitub koondisega treeneri rollis. On igati õige hoida endised tipud ala juures ning koolitada neist välja tipptasemel spetsialistid,” sõnas Tramm.