„Täna oli tavaline päev. Kui oled elus nii palju tappa saanud ja tambitud, siis emotsioone enam eriti ei teki. Vähem emotsioone ja rohkem tööd. Õigeid emotsioone saan lastelt. Mul on saavutusi kaks tükki kodus – üks on 11-aastane ja teine nelja-aastane,“ rääkis Kontiolahtis 20 km distantsil 15. koha saanud 36-aastane spordimees.

Hooaja kokkuvõttes jääd ilmselt väga rahule? „Arvestades, mis tasemel ma olen, siis kehvasti ei sõitnud. Jäi plusspoolele. Mingid väikesed eesmärgid mul olid, need on kõik täidetud,“ tõdes Lessing.
Siinkohal väike kokkuvõte Lessingu hooajast ja kordaminekutest:

* Karjääri parim koht tiitlivõistlustel. Varem 12 MMil ja neljal olümpial osalenud mehe seniseks kõrgeimaks kohaks oli 2008. aasta Östersundi MMi sprindi 17. koht.

* Karjääri parim tiitlivõistlus. Lessingu senised kohad Kontiolahtis – 31., 27., 15. – lubasid ta pühapäevasesse ühisstardiga sõitu, kuhu pääseb vaid 30 paremat. Lessing on ühisstardiga sõitu varem pääsenud vaid korra, tänavusel Oberhofi MK-etapil, kus oli 15.

* Karjääri paremuselt teine sõit MK-etapil. Jaanuaris Oberhofis peetud MK-etapil oli Lessing sprindis seitsmes. Kõrgemale on ta kerkinud vaid korra, tulles 2009. aastal Pokljuka etapil jälitussõidus teiseks.

* Karjääri parim MK-hooaeg ja punktirekord. Lessing on praeguseks teeninud 119 punkti ja hoiab üldpingereas 44. kohta. Senine suurim punktisaak pärineb hooajast 2009/2010, kui ta oli 84 silmaga 61. Punkte teenib Lessing juurde ka MMi ühisstardiga sõidust, paraku hooaja viimasel MK-etapil Hantõ-Mansiiskis Eesti koondis ei osale. Muide, kahel eelnenud hooajal Lessing MK-sarjas punktile ehk 40 sekka ei kerkinud.

* 10. koht koduselt Otepää EMilt. Tõsi, tipud seal ei osalenud.

* Otepää EMil avaldas Lessing ühe olulise põhjuse, miks ta otsustas käesoleval hooajal kõrges mängus kaasa lüüa. Selleks oli soov Eesti meeskonda aidata Rahvuste Karika arvestuses, mille alusel jagatakse MK-sarjas stardikohti. Seegi eesmärk sai täidetud: Eesti mehed on kindlustanud 17. koha, mis lubab järgmisel hooajal taas neli meest igale MK-etapile välja panna.

***
Kas eduka hooaja järel vaatad tulevikku optimistlikult ja soovid karjääri jätkata? „Vaatab seda asja rahulikult,“ jättis Elvast pärit spordimees otsad lahtiseks.