Inspekteerimise eesmärk on saada korraldajate poolne ülevaade ettevalmistuste käigust, tutvuda võistluskeskuse ja rajatiste, lasketiiru ja võistlusradade ettevalmistusega. Ülevaatuse viis läbi Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu IBU CUP võistluste direktor Kristjan Oja. Olulise punktina käidi üle kõik teleülekandega seonduv, sh kaamerate asukohad nii staadionil kui ka radadel ja vaadati üle stardi- ja finišialad. Oja toob positiivselt esile ka pingutused, mida eestlased on eeskätt 2022 toimuvaks MK etapiks ette võtnud. “Oli hea meel näha, et staadionil käivad rekonstrueerimistööd, millest enamus valmivad juba EM võistlusteks ning osa töid peaks valmis saama laskesuusatamise 2022 MK etapiks. Üldplaanis on korraldajad ettevalmistusega graafikus,” kinnitas Oja.

EM-iks valmivad staadioni rekonstrueerimistööd hõlmavad suusaradade- ja staadionite valgustuste vastavusse viimist rahvusvahelise alaliidu nõuetega, eraldi meediatunneli ehitamist ja rolleriraja pikendust koos uue trahviringiga. “Nimetatud tööde valmimise tähtajaks on 30. november 2019. Pikemas perspektiivis on keskuse arendustegevused suunatud 2022. a laskesuusatamise MK etapi õnnestumisele. Sügisel toimub ka lasketiiru A-litsentsi uuendamine. Selle tarbeks on juba tehtud lasketiiru rekonstrueerimine, mille tulemusel laiendati staadioni ala ja paigaldati uued laskemärgid, andes seeläbi korraldajatele paremad võimalused võistluste läbiviimiseks, “sõnas Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige Jaak Mae.

Kuivõrd võistluste näol on tegu tiitlivõistlustega, siis oli inspekteerimisel suure tähelepanu all ka võistluste telepildi tootmisega seonduv. “Peame laskesuusatamise EM-i võistluste telepildi maailmatasemel ära tegema. Meie jaoks on tegemist 2022. aastal toimuva laskesuusatamise MK etapi peaprooviga. Inspekteerimise käigus vaatasime üle kaamerate asukohad, kuid kui lumi maha tuleb, siis vaatame veelkord kogu plaani üle ning vajadusel teeme korrektuure. Plaanis on kasutada ka mitmeid uuendusi selleks, et televaataja saaks võistlustest parima kogemuse,“ sõnas EM-i ülekande režissöör Marek Miil. Võistlustest toodab pildi ERR. Kõik ülekanded on nähtavad ETV-s, nädalavahetuse ülekandeid saab lisaks jälgida ka Eurosport vahendusel.

“Pingutame koos ERR-iga selleks, et teleülekanded õnnestuksid hästi,” kinnitas võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol. “Mõeldes aga ka kohapeale tulevatele pealtvaatajatele, soovime paigaldada lisaekraanid nii staadionile kui ka rajale, et publikul oleks parim ülevaade võistluste käigust. Samuti on seekord suurem rõhuasetus tseremooniatel ja võistlusprogrammi välistel üritustel,” kinnitab Nigol.

Laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused toimuvad 26. veebruarist 1. märtsini. Kavas on individuaaldistants, paarissegateade, sprint ja jälitussõit. Tegemist on kolmanda korraga, mil Eesti võõrustab laskesuusatamise Euroopa meistrivõistluseid. Varasemalt on EM Otepääl toimunud aastatel 2010. ja 2015.