Lamades tiirus kahel korral eksinud, kuid püstitiirus nulli lasknud Talihärm kaotas võitjale 2 minutit ja 1,8 sekundit. “Otsustasin püstitiirus riskida ja see tasus ära,” lausus Talihärm. “Sõiduga olen täna rahul. Iga tõusu otsas eestlased ergutasid, siis ei saanud lihtsalt ühtegi sekundit tagasi anda,” lisas ta.

Meeste 10 km sprindis võidutsenud venelane Aleksandr Loginov läbis distantsi ajaga 25.14,0 (0+1). Teise koha sai võitja kaasmaalane Aleksei Volkov (+12,4; 0+0) ning poodiumi kolmanda koha hõivas norralane Henrik L’Abee-Lund (+27,9; 0+1).

“Rada oli küllaltki raske, mõnes kohas kippusid olud päris pehmeks,” selgitas Loginov. “Sellele vaatamata sain kenasti hakkama. Lasketiirus vedas täna rohkem, kui eile, tuul oli vaiksem, lasta oli kergem ja stabiilsem,” oli venelane rahulolev. “Muidugi võinuks ka puhtalt lasta, tegin ühe möödalasu, kuid see oli täielikult minu viga. Ilm võistlemiseks oli väga hea,” lisas ta.

Eesti koondise esinumber Kauri Kõiv jäi palaviku tõttu tänaselt võistluselt eemale. Samas loodavad treenerid, et nädalavahetusel saab ta siiski startida.

Homme on IBU karikasarjas puhkepäev, laupäeval on Tehvandil kavas taas sprindidistantsid.