Austria telekanal ORF ja ajaleht Der Standard andsid teada, et läbi otsiti mitmed ruumid ning läbiotsimine toimus seoses dopingusüüdistustega. Täpsemat informatsiooni ei ole osapooled seni veel jaganud.

Inside the Games proovis samuti IBU-lt selgitusi saada, kuid seni ei ole ka neile kommentaare jagatud.

Norra rahvusringhääling NRK teatas, et austerlased toimetasid läbiotsimise järel ülekuulamisele IBU peasekretäri Nicole Reschi. Kui ülekuulamine algas juba teisipäeva õhtul, siis sellega jätkatakse norralaste teatel kolmapäeval.

Alles eile kirjutas IBU oma kodulehel, et käimas on puhta spordi nädal ning 10. aprill on Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri WADA ausa spordi päev.

IBU on viimastel aastatel saanud palju kriitikat seoses nende kaheldava dopinguvastase võitlusega. Viimati Tjumenis toimunud MK-etapilt jäid seetõttu eemale näiteks Ukraina, Tšehhi, Kanada, USA ja Suurbritannia koondised. Viimased boikoteerisid Tjumeni etappi, kuna IBU otsustas dopinguga pahuksis olevatele venelastele võistluse alles jätta.

Lisaks tabas IBU-t veel teinegi reid. Neid käisid kontrollimas ka Euroopa komisjoni uurijad. Viimastele on pinnuks silmas teleõiguste müük, mis ei olevat käinud vastavalt konkurentsireeglitele.