Talihärm läbis 7,5 km pikkuse distantsi ajaga 22.40 (0+1), tema järel tuli hõbemedalile Eveli Saue (+0.30; 0+1), pronksmedalile tuli Olga Poltoranina (+0.39; 0+2).

Kui Talihärm tundis viimastel MK-del korralikku väsimust, siis kodus olek on talle hästi mõjunud. “Vahepealne väike puhkus on olnud hea, suutsin täna raja piisava kiirusega läbi sõita. Kodus on väga hea võistelda – omad inimesed raja ääres annavad palju energiat juurde ja tänangi kõiki kaasaelajaid, kes täna raja ääres olid,” rääkis värske Eesti meister. Tiirudes eksis Talihärm vaid korra, lastes lamades nulliga ning tehes püstitiirus ühe möödalasu.

“Otepää tuuline tiir oli täna veel tuulisem ning püstitiirus pidin korralikult võitlema, et märgid maha saada ja viimane märk jäigi püsti ja tuli minna trahviringile,” sõnas Talihärm.

Meestest võttis seitsmesekundilise eduga Kalev Ermitsa ees meistritiitli Martin Remmelg, kes läbis 10 km sprindiraja ajaga 25.56. Tiirudes eksis noormees vaid korra (0+1). Kalev Ermitsale täna hõbemedal (+0.07; 1+2), pronksmedali sai kaela Roland Lessing (+0.24; 0+3).

Remmelg jääb tänase võistlusega rahule. “Eriti rahule jäin laskmisega, sest olud olid küllaltki tuulised ja oli keeruline. Füüsiline seisund on samuti parem kui hooaja alguses ja võin tänasega rahule jääda. Võistlema läksin mõttega teha hea sooritus ja alles viimasel ringil tuli mõte, et esimene koht on täiesti käeulatuses,” sõnas Remmelg ja lisas: “Usun, et ka homme tuleb äärmiselt põnev võistlus ja annan endast kõik, et täna võidetud positsiooni hoida.”

Homme selguvad Eesti meistrid jälitussõidus. Võistlus algab kell 11.00 ja on pealtvaatajatele tasuta.

Kõikide vanusegruppide võitjad:

N13 – Solvita Malina
M13 – Ivar Všivtsev
N15 – Viktorija Romanova
M15 – Markus Epner
N17 – Ksenja Pribõlovskaja
M17 – Maksim Fomin
N19 – Anneliis Viilukas
M19 – Kristo Siimer
N21 – Susan Külm
M21 – Vladislavs Nedaivodins (LAT)
M40 – Janno Pärt
M50 – Janis Neimanis
M60 – Rafik Azizabajev
M harrastajad – Juri Širokov