Juunioride koondise peatreener Tõnu Pääsuke ei taha tervisehädasid suure kella külge panna, kuid tunnistas Delfile, et „päris terved kõik pole“. Probleeme on olnud nii Otepää EMil kaks hõbemedalit võitnud Zahknal kui ka kodusel tiitlivõistlusel hüva sõiduvormi näidanud Talihärmil.

„Päris voodihaiged nad polnud, aga paar treeningut tuli vahele jätta,“ nentis Pääsuke. Talihärm jäi haigeks peale Tartu maratoni teatesõitu, Zahkna tõmbas tühjaks kodune EM. „Ei midagi tõsist,“ ei soovi Rene MMi eel tervisemurest suuremat numbrit teha. „Lihtsalt nõrkus ja väsimus. Immuunsüsteem on EMist kurnatud. Enne võistlust lõpetasin oma vitamiinide võtmise, aga tagantjärele arvan, et pidanuks neid edasi sööma. Olen nüüd vahepeal rohkem puhanud, täie võimsusega treeninud pole. MMil ma midagi tagasi hoidma küll ei hakka!“

18.-24. veebruarini Valgevenes Raubitšis toimuval MMil esindavad Eestit juunioride hulgas Zahkna, Talihärm, Tarvi Sikk, Tuuli Tomingas, Meril Beilmann ja Kelly Vainlo ning noorteklassis Peeter Kompus, Robert Heldna, Hannes Moor, Regina Oja, Sandra Tarikas ja Susan Külm.