Eks eesmärkidega olegi keeruline lugu. Keegi ei taha eriti kaagutada enne munemist – pärast on näpuga näitajaid terve küla jagu. Samas sihid peavad kõrged olema. Igaüks otsustab ise, kui palju ta südamesoovidest avaldada tahab. Mõni kohe meelega ärgitab end nõnda üles, teine pelgab lisapingeid. Vaba maa ja vaba valik, iga sportlane valib ise strateegia.
Tänasel pressikonverentsil vastasid laskesuusatajad igipõlisele eesmärkide küsimusele nõnda:

Naiskonna kauaaegne liider Kadri Lehtla: „Mul on alati olnud eesmärgiks tippu vallutada. Numbriliselt ei taha ma sihte avaldada, sest ei taha endale pingeid peale panna. Annan endast parima. Alati.“

MK-sarja debütant Meril Beilmann: „Minu jaoks on tänavu peaeesmärgiks juunioride MM, kus tahan jõuda esikuuikusse.“

USA-s õppiv ja harjutav Johanna Talihärm puudus pressikonverentsil ja liitub ülejäänud koondisega Östersundis. Eesmärkide kohta vastas ta kirjalikult, et soovib Östersundis algatuseks jagu saada senisest parimast MK-sarja kohast (39.), hooaja käigus tahaks stabiilselt jõuda 30 parema sekka.

Kogenud Kauri Kõiv: „Eesmärgid on kõrged. Eks ikka mõtled sõitudele, mis hästi tehtud, ja tahad veel paremini. Kohalist eesmärki endale ei sea… Aga selle kuuenda koha võiks üle sõita! See on eesmärk, mitte kinnisidee. Niisama pole ka mõtet sporti teha, siis võiksin Tartu maratonil käia.“ Kõiv oli kuues kahe aasta eest Oberhofi sprindisõidus.

Mullu läbilöögi teinud Kalev Ermits: „Hooaja märksõnaks on stabiilsus ja MMil soovin olla löögivalmis. Östersundis tahaks kopsu lahti köhida ja nii mõnegi silma pähe saada (ehk teenida MK-punkte - M. R.).

Esimest aastat meeste hulgas võistlev Rene Zahkna, kelle hooaja algus lükkub kerge õlavigastuse tõttu veidi edasi: „Kui õlavigastusest jagu saan, tahan IBU karikasarjas hästi esineda ja kellegi MK-koondisest välja puksida. Kindlasti tahan jõuda MM-koondisse, kas või neljanda mehena.“

B-koondislane Martin Remmelg, kes näitas end katsevõistlustel heast küljest ja saab Östersundis startida: "Soovin olla MK-punktidel rohkem kui ühe korra."

Pressikonverentsilt puudus perekondlikel põhjustel mullu MMil 15. koha saanud Roland Lessing.

Laskesuusatajate ettevalmistusest ja plaanidest saad lisaks lugeda juba homsest Eesti Päevalehest!